2024. május 6. - Ivett, Frida

Lomnici segít Sólyomnak

A hivatalából távozó Lomnici Zoltán felajánlotta: segít Sólyom Lászlónak abban, hogy a következő főbírójelöltje megkapja a szükséges támogatást.
2008. június 2. hétfő 14:38 - Hírextra

Sólyom László köztársasági elnök hétfőn a Sándor-palotában megbeszélést folytatott Kaposvári Bertalannal, a Legfelsőbb Bíróság (LB) elnökhelyettesével, és Fazekas Sándorral, az Országos Igazságszolgáltatási Tanács (OIT) elnökhelyettesével - tájékoztatta a Köztársasági Elnöki Hivatal az MTI-t.

Lomnici Zoltán, a Legfelsőbb Bíróság június végén távozó elnöke az MTI-nek úgy nyilatkozott: a találkozón tájékoztatta az államfőt arról, hogy mandátumának lejárta után az OIT elnöki teendőit az OIT elnökhelyettese, az LB vezetését a jelenlegi elnökhelyettes veszi át. A főbíró ezzel cáfolta és valótlannak nevezte azokat a híreszteléseket, miszerint az ő távozását követően a két elnökhelyettes is lemondana a posztjáról.

Korábban több jogász is úgy nyilatkozott: nem egyértelmű, hogy ha nincs legfelsőbb bírósági elnök, akkor ki látja el az OIT-elnöki feladatokat, a Legfelsőbb Bíróság, vagy az OIT elnökhelyettese.

Lomnici Zoltán szólt arról is: személyes felelősségének érzi, hogy minél előbb legyen a Legfelsőbb Bíróságnak elnöke és ezért felajánlotta segítségét az államfőnek abban, hogy a következő jelöltje megkapja a szükséges támogatást.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását