2024. április 26. - Ervin

Gyurcsány gratulált Markónak

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök hétfőn telefonon gratulált Markó Bélának, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnökének a pártnak a romániai helyhatósági választásokon elért sikeréhez - közölte Daróczi Dávid kormányszóvivő az MTI-vel.
2008. június 2. hétfő 14:35 - Hírextra

A kormányfő hangsúlyozta: már az eddig közzétett, nem végleges adatokból is látható, hogy az RMDSZ jobb eredményt ért el, mint az európai parlamenti választásokon, amihez Gyurcsány Ferenc gratulált.

A miniszterelnök a beszélgetésben fontosnak nevezte, hogy a határon túli magyar szervezetek működjenek együtt. Leszögezte: nem használ, ha a magyarországi pártok saját vitáikat kiviszik a határon túli magyarok közé.

Gyurcsány Ferenc kijelentette: nem mindegy, hogy a következő, ősszel esedékes megmérettetésen, a romániai parlamenti választásokon milyen eredményt érnek el a romániai magyarok, ezért is fontos politikai szervezeteik együttműködése - mondta Daróczi Dávid kormányszóvivő.

A hétvégi romániai helyhatósági választásokon Székelyföldön az RMDSZ szerezte meg a legtöbb kulcsfontosságú vezetőpozíciót, de számos településen vetélytársa, a Magyar Polgári Párt (MPP) erős frakcióval foglalhat helyet majd a helyi tanácsokban.

A két székelyföldi megye közül Hargitában egyértelműen az RMDSZ szerepelt jobban. Borboly Csaba, a szövetség megyei tanácselnökjelöltje győzött Szász Jenővel, az MPP jelöltjével szemben. Hargita megye két legreprezentatívabb városát, Székelyudvarhelyet és Csíkszeredát is RMDSZ-es polgármesterek irányítják majd, előbbit Bunta Levente, utóbbit pedig Ráduly Róbert Kálmán.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását