2024. április 20. - Tivadar

Ki kell mondani az ítéletet a haláladóra!

A mai napon végre célba érhet az MDF sokéves munkája, hiszen a parlamenti pártok kivétel nélkül egyetértenek abban, hogy csökkenteni és egyszerűsíteni kell a haláladót. Az elmúlt hetek tárgyalásai során az is kiderült: a pártoknak más-más elképzelése van
2008. június 2. hétfő 14:17 - Hírextra
 Az MDF továbbra is az adónem teljes eltörlését szorgalmazza, ugyanakkor a középosztály terheinek csökkentése érdekében nyitott a kompromisszumra, mely első lépésben csak részlegesen szüntetné meg az öröklési illetéket. Az MDF szerint a ma délutáni ötpárti egyeztetésen meg kell hozni a végső döntést a haláladó mértékének csökkentéséről.

A mai napon végre célba érhet a Magyar Demokrata Fórum sokéves munkája, az elmúlt héten lezajlott ötpárti egyeztetésen ugyanis a parlamenti pártok képviselői kivétel nélkül egyetértettek abban, hogy az öröklési illetéket csökkenteni és egyszerűsíteni kell. Az elmúlt hetek tárgyalásai során azonban az is kiderült, hogy a parlamenti pártoknak más-más elképzelése van az illeték jövőjével kapcsolatban: van aki 4, van aki 18, van aki pedig 25 millió forint alatt szüntetné meg.

A Magyar Demokrata Fórum továbbra is a haláladó teljes eltörlését szorgalmazza, ugyanakkor a középosztály terheinek enyhítése érdekében nyitott a kompromisszumra, mely az adónemet első lépésben csak részlegesen törölné el. Az MDF szerint a ma délutáni ötpárti egyeztetésen pontot kell tenni a vita végére, s dönteni kell, hogy az Országgyűlés milyen mértékben fogja csökkenteni az öröklési illetéket.

Az MDF úgy látja: a döntés meghozatalával végre javítani lehetne a magyar középosztály – az utóbbi években egyre csak rosszabbodó- helyzetén, ezért bízik abban, hogy az ötpárti tárgyaláson győzedelmeskedni fog a konszenzuskeresés és a józanság politikája. Magyarország jelenlegi gazdasági helyzetében a parlamenti pártok előtt rengeteg feladat tornyosul: a haláladó részleges eltörlése az első komoly lépést jelentené a méltányos közteherviselés megteremtése érdekében.

Herényi Károly,
az MDF frakcióvezetője

Kiadó: Magyar Demokrata Fórum
Forrás: OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását