2024. május 17. - Paszkál

Kókátlan, Fodortalan

Szavazategyenlőség miatt nem született döntés az SZDSZ-frakció vezetőjének személyéről hétfőn a Parlamentben.Mivel a két jelölt, Fodor Gábor pártelnök és Kóka János korábbi frakcióvezető ugyanannyi szavazatot kapott, a képviselőcsoport később dönt a frakc
2008. december 8. hétfő 10:21 - Hírextra
Hankó Faragó Miklós elmondta: mivel a két jelölt, Fodor Gábor pártelnök és Kóka János eddigi frakcióvezető ugyanannyi szavazatot kapott, a képviselőcsoport később dönt a frakcióvezető személyéről.

Győri Krisztina, a párt sajtófőnöke megerősítette azt az információt, hogy mindkét jelölt 9-9 voksot kapott, egy képviselő pedig érvénytelen szavazatot adott le.

A frakcióvezető személyéről a jövő héten döntenek, az új frakcióvezető megválasztásáig Kóka János irányítja a képviselőcsoport munkáját. Gusztos Péter frakcióvezető-helyettesi jelöléséről pedig egyáltalán nem szavaztak.

Fodor Gábor és Kóka János a rájuk várakozó újságíróknak csak egy-egy mondatban kommentálta a végeredményt.

Fodor Gábor azt mondta, hogy a frakció majd minden bizonnyal meghozza a szükséges döntést. Kóka János közölte, hogy Hankó Faragó Miklós beszámolójához nincs mit hozzátennie és amíg az országgyűlési képviselőcsoport nem dönt, addig a jelenlegi frakcióvezetés folytatja a munkáját.
Bőhm András a frakcióülésről távozóban azt mondta, hogy nagyjából ez az eredményt lehetett előzetesen várni. Hozzátette: mindenki arra törekszik majd, hogy megegyezéssel megoldják a kialakult helyzetet.

Arról nem akart jóslásokba bocsátkozni, hogy visszalép-e valamelyik jelölt. Újságírói kérdésre hozzátette, hogy a frakcióülés "nem volt feszült, tárgyszerű volt".

Kóka Jánost tavaly decemberben, még pártelnökként választották frakcióvezetővé; mandátuma december 5-én járt le. A párt elnökválasztásán őt két szavazattal legyőző Fodor Gábor egy hete jelentette be, hogy megpályázza a frakcióvezetői tisztséget. Közölte: a jövő évi európai parlamenti választások előtt az SZDSZ-nek teljes erővel az egységességre kell törekednie.

Múlt szerdán az MTI birtokába került Pető Ivánnak az az e-mailje, amelyben a liberálisok volt elnöke arra kérte az országgyűlési képviselőcsoport és a párt ügyvivő testületének tagjait, hogy bírják rá Fodor Gábort a visszalépésre. Ezt követően több SZDSZ-es képviselő is azt szorgalmazta a nyilvánosság előtt, hogy a pártelnök és a frakcióvezető egyezzen meg egymással.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását