2024. április 23. - Béla

Schiffer: nem szabad felszedni a köztársaság alapjait

Schiffer András szerint a kormánypártok a köztársaság alapjait szedik fel, ha korlátozzák az Alkotmánybíróság (Ab) jogkörét.
2010. november 2. kedd 21:55 - HírExtra
Az LMP vezérszónoka az alkotmány és az Alkotmánybíróságról szóló törvény módosításának együttes általános vitájában kifejtette: noha a Fidesz képviselői közül többen közreműködtek a harmadik köztársaság létrehozásában, most annak alapjait szedik fel, s ezért - ha valóban elkötelezett demokraták - szégyellni fogják magukat.

Schiffer András azt mondta: Lázár János javaslatai méltatlanok egy parlamentáris demokráciához.
Kijelentette: ideje abbahagyni a "süketelést", mert a fideszes indítványok nem az egykori szocialista miniszterek végkielégítésének visszaszerzéséről szólnak, hanem arról, hogy a kormány az egykulcsos adórendszer bevezetésével 500 milliárdos lyukat üt a jövő évi költségvetésen, amit a magánnyugdíj-pénztári befizetések elvonásával igyekszik kompenzálni. Ezt Schiffer András államilag legalizált sikkasztásnak nevezte, kijelentve, hogy az egykulcsos adóért "az alkotmányosságot dobják ki az ablakon".

Hozzátette: ha most korlátozzák az Ab jogkörét, többé nem lesz menedék az emberek számára, ha a kormány elkezd a zsebükben turkálni.

Kitért arra, hogy a jó erkölcsbe ütköző milliós végkielégítéseket törvénymódosítással akár évekre visszamenően vissza lehetne perelni, a kormánypártok azonban szerinte csak a nyers erőben hisznek.

"Amit most önök művelnek (...) sokak szemében szentesíti Debreczeni József legsötétebb jövendöléseit" - fogalmazott az LMP frakcióvezetője.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását