2024. április 30. - Katalin, Kitti

Fegyverkeznek az amerikai zsaruk

Félautomata puskákkal fognak járőrözni a tervek szerint idén nyártól a washingtoni rendőrök - írta meg a The Washington Post. "Felkészültek akarunk lenni, azt szeretném, hogy a rendőröknek mindenük meglegyen a biztonságukhoz" - nyilatkozott Cathy Lanie
2008. június 2. hétfő 09:05 - Hírextra
A washingtoni fegyvertartás kérdése a szövetségi legfelsőbb bíróság elé került, egy fővárosi állampolgár keresetében azzal érvel, hogy saját biztonsága érdekében fegyvert akar tartani otthonában. A testület még akár júniusban felülbírálhatja az érvényben levő fegyvertartási tilalmat.
A jelenlegi tilalmat az motiválta, hogy a sűrűn lakott, turisták által látogatott washingtoni városi környezetben különösen veszélyes lenne, ha a lakók töltött fegyvereket tarthatnának otthonaikban - írta Gregory Mize volt büntetőbíró, aki az 1970-es évek közepén közreműködött az érvényben levő fegyvertörvény megalkotásában.

Mize szerint Washingtonban annak idején tombolt a fegyveres erőszak. Richard Nixon elnök Amerika bűnözési fővárosának nevezte a Washingtont. Az 1980-as évekbeli kokainháborúk megingatták a rendfenntartó erők hatékonyságát, a rendőrök ennek ellenére máig egyszerű Glock-pisztolyokkal járőröznek. A 2001-es terrortámadások után fokozódott a félelem országszerte, a fővárosban is, ahol az utóbbi években egyre több polgár szorgalmazta a fegyvertartás engedélyezését - írta a The Washington Post vasárnapi számában.

Mize nincs meggyőződve arról, hogy a párnák alá rejtett kézi fegyverek és a rendőrök vállán nyugvó nagy tűzerejű puskák biztonságosabbá tehetik a várost. Emlékeztetett arra, hogy a hasonló döntés nem hozott eredményt például Bejrútban vagy Kabulban. A volt büntetőbíró szerint az alapképlet nem változott: Washington továbbra is sűrűn lakott város és az egyik legfőbb idegenforgalmi attrakció, ezért nem a halálos fegyverek elterjesztésére, hanem az emberek megnyugtatására van szükség, ha kell, házról házra, kerületről kerületre járva.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását