2024. május 4. - Mónika, Flórián

Csak 26 órával a meccsek előtt állítják vissza az ellenőrzéseket

Ausztria a nagyobb közúti határátkelőkön csak a labdarúgó Európa-bajnoki mérkőzések kezdete előtt 26 órával állítja vissza az ellenőrzést a schengeni belső határokon, a kontrollt a meccs végétől számítva még 24 óráig fenntartja - közölte a Külügyminisztér
2008. június 2. hétfő 15:01 - Hírextra

A külügyi szóvivő május közepén még azt tudatta, hogy a magyar-osztrák szakaszon június 2. és július 1. között a labdarúgó Európa-bajnokság idejére visszaállítják a határellenőrzést, a nagyobb határállomásokon, így például Hegyeshalomnál erre az időszakra újra üzembe helyezik a kapukat.

Szelestey Lajos az MTI-nek hétfőn küldött közleményében már azt tudatta, hogy legfrissebb értesüléseik szerint Ausztria a nagyobb közúti határátkelőkön is csak a mérkőzések kezdete előtt 26 órával kezdenek ellenőrzésbe. A változás Hegyeshalomnál például ez várhatóan azt jelenti, hogy a szóban forgó időszakokban a kocsiknak lépésben kell elhaladniuk a posztoló rendőrök előtt, akik szúrópróbaszerűen döntenek arról, kiknek az adatait vizsgáltatják meg a számítógéppel - olvasható a tájékoztatóban.

A külügyi szóvivő hozzáfűzte: a kisebb határállomásokon pedig még a rendőri jelenlét is esetleges lesz. "A korábbi rendszer visszaállítása Ausztria minden szomszédjára vonatkozik, ám ha olyan mérkőzés esedékes, amelyre például Magyarországról nem kell nagyobb számban szurkolókra számítani, akkor ilyenkor előreláthatólag üresek maradnak a bódék a határokon" - olvasható a tájékoztatóban.

A szóvivő megjegyezte, hétfőtől július 1-ig nem szabad átlépni a zöldhatárt. A határátkeléshez minden esetben szükséges a megfelelő úti okmány. Az Ausztriából visszatérőket a magyar hatóságok már nem ellenőrzik.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását