2024. március 29. - Auguszta

Botrány a Fradiban! Egy elképesztő ügy kínos részletei!

Egészen megdöbbentő ügy zajlik a Fradi női kézilabdásainál. Zácsik Szandra mizériája miatt ugyanis kiderült, hogy a zöld-fehéreknél még a szpíker is nagyobb üzleteket csinál, mint az ügyvezető. Zácsikot is a bemondó adta el Szlovéniába...
2009. július 20. hétfő 18:59 - Gedei Szilárd
Zácsik Szandra nem lesz a Krim Ljubljana játékosa a következő idénytől, ami nyilván elég rossz hír a szlovén csapat számára. Honlapjuk nyitóoldalán még ma is lehet arra szavazni, hogy vajon melyik játékossal erősödik majd a legnagyobb mértékben a keretük, s hogy, hogy nem, Zácsik Szandra is szerepel a lehetséges válaszok között. A Ljubljana szurkolói azonban alighanem már régen tudnak arról, hogy a 18 éves kézis tehetség marad a Fradiban, még ha fél éves eltiltással sújtják is, ugyanis az egyik legkevesebb szavazatot kapta a voksoláson.

Nem az eltiltás a lényeg


Nem véletlenül maradt zöld-fehér
Holnap délelőtt eljön a várva várt nap a szlovákiai Naszvadon született Zácsik Szandra életében: délelőtt 11-kor a IX. kerület Polgármesteri Hivatalában leteszi az állampolgári esküt, azaz végre megkapja a magyar állampolgárságot.
Az eltiltás ugyanis mindenképpen kinéz a fiatal, szlovák, akarom mondani felvidéki származású átlövőnek. A Naszvadon született Zácsik még akkor írta alá igen előnyösnek tűnő szerződését a szlovénokkal (illetve írták alá helyette a szülei), mikor alig múlt tizenhét. Maglódi Lajos, a zöld-fehér kézis lányok ügyvezetője szerint ráadásul nem is saját magától találta ki, hogy milyen jó lesz majd neki Szlovéniában. A vezető állítása szerint egy a fradista körökben ismert, a lányok meccsein korábban szpíkerként, bemondóként tevékenykedő „igazi fradista” győzte meg Szanát arról, hogy írjon alá a ljubljanaiakhoz.

„Ez a személy, akit szándékosan nem nevesítek, hiszen a fradista körökben úgyis mindenki tudja, kiről van szó, az elmúlt években nagyon sokat dolgozott azon, hogy minél jobban szétverje a csapatot. Az előző szezonban is aktívan közreműködött egy sor játékosunk, vagy volt játékosunk külföldre igazolásában Siti Esztertől kezdve Lucia Uhrakováig” – mondta el a HírExtrának Maglódi, aki azt is elárulta, hogy amikor ez az illető rábeszélte Zácsikot, hogy hagyja ott a Ferencvárost, még másfél éves szerződése volt a zöld-fehérekkel, így nem is jelentkeztek a gondok egy darabig.

„Amikor aztán idén nyáron lejárt a fiatal lány szerződése, mondtam neki, hogy hozza be a korábban a Ljubljanával aláírt papírt, nézzük meg, hogy egyáltalán mit tartalmaz. Azt hittem, csak egy előszerződésről van szó. Csakhogy kiderült, hogy ez egy olyan papír, ami idén július 1-től három éves időtartamra, azaz 2011-ig szól. Persze mi mondtuk neki, hogy ennek ellenére is szeretnénk, ha itt maradna, mire ő is azt mondta, hogy nem akar elmenni" – magyarázta Maglódi a HírExtrának. Megpróbáltak hát annak érdekében tenni valamit, hogy Szandra maradhasson Budapesten.

Megúszták a legenyhébb büntetéssel

Név: Zácsik Szandra
Sportág: kézilabda
Poszt: átlövő
Mezszám:2
Született:1990. április 22.
Klubjai:Naszvad (szlovák)(1997-2004 ),Vác (2004-2006)
Kedvenc étel, ital: pizza, ice tea
Kedvenc edző: Németh András
A szabálykönyv azonban könyörtelenül kimondja, mi a teendő ilyen esetekben: „Játékosra kiszabható büntetés szabálytalanságok miatt: két vagy több szerződés aláírása ugyanarra az időszakra vonatkozóan 3750 eurónyitól 30 ezer eurónyi büntetésig terjedhet, illetve akár két éves eltiltás is kiszabható” – áll az Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) szabályzatában. Azt megállapíthatjuk, hogy Zácsik a fél éves eltiltással, és a minimális, 3750 eurós büntetéssel, melyet a klub természetesen átvállal még viszonylag olcsón úszta meg a súlyos szabálytalanságot. Hivatalból persze fellebbeznek is a Fradinál, elsősorban az eltiltás időtartamát szeretnék lentebb alkudni, hátha indulhatna az augusztusi, hazai junior Európa-bajnokságon.

„Elégedettek nem vagyunk, mert ha elégedettek lennénk, akkor nem adnánk be fellebbezést a döntés miatt” – tette még hozzá a sportvezető az elmondottakhoz, arra a kérdésre azonban, hogy milyen fradista az olyan, aki saját klubja ellen dolgozva üzletel a játékosokkal csak annyit tudott válaszolni, hogy „hát, ekkora nagy fradista”.

A Fradinál a szpíker diktál?


Kicsit furcsa, kicsit bizarr, de nagyon magyar a történet. Azonban csodálkozunk, hogy nem vették észre, hogy nem szól őszintén a csarnok hangosbemondójából a „Hajrá Fradi!”, hogy egy lojálisnak hitt alak saját üzletet nyitott a játékosokat adva és véve?

A HírExtra információ szerint például többször jártak Budapesten a szlovén klub képviselői, akik egy idő után kijelentették, hogy csak Milánnal (nevezzük így a szóban forgó bajkeverőt, ha már egyszer ez a neve) hajlandóak tárgyalni.

Az rendben van, hogy a Fradi az elmúlt években fennállása egyik legnagyobb válságát élte meg, de az azért mégiscsak nonszensz, hogy egy komoly külföldi kézilabda klub vezetői a hangosbemondóval ülnek le tárgyalni…
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

bacchus8
2009. július 21. 11:23
Tisztelt Maglódi Úr !
Ön komoly vezetőnek tartja magát, amikor abban a bizonyos másfél évben meg sem nézte a Ljubjanával kötött megállapodást, csak amikor égett a ház?
Továbbá: komoly ügyvezető nem érez felelősséget akkor, amikor észreveszi, hogy elviszik a legjobb játékosait? Pastrovics, Tóth Timi, Uhrakova,Mravikova,Siti,Pádár Margó, Benyáts,Kirschner,Szamoránszky.
Én nem ismerhetem a részleteket, de azt nyilatkozni, hogy egy perem ember verte szét a csapatot, komolytalan vezető benyomását kelti bennem itt Balatonföldváron, aki csak imádni szeretné a csapatot.
plebejus
2009. július 21. 07:08
Emberek
ha majd maglódi úr kifizeti a fizetéseket és nem a szülők tartják el a játékosokat, akkor biztos nem mennek el a játékosok. évek óta az a trend, hogy a fizetéseket nem kapják meg a játékosok. a maglódinak kellene mennie, de őt kiszervezte a csapatot magának.
Phil Ivey
2009. július 20. 22:18
ez most komoly? a juniorjátékosokat meg a szertáros viszi ki Dániába, vagy mi?!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását