2024. április 26. - Ervin

Zala és Borsod megye iskolásai nyertek

Az általános iskolások közül a zalaiak, a középiskolások közül a borsodiak nyerték a "Készülj fel!" katasztrófavédelmi verseny országos döntőjét a csillebérci ifjúsági táborban vasárnap.
2008. június 1. vasárnap 23:25 - Hírextra

Megyénként két korcsoportban (általános és középiskolás), 4 fős csapatokban indultak a versenyen, amelyre Szlovákiából is érkeztek fiatalok.

A fiataloknak többek között egy földrengés közbeni és utáni helyzettel kellet megbirkózniuk.
A verseny leglátványosabb része az volt, amikor havazást és jégesőt imitálva a tűzoltáshoz használatos habbal töltötték meg a gyakorlótér egy részét, a csapattagoknak pedig sílécet csatolva kellett leküzdeniük az akadályt.

Hoffmann Imre, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) főigazgató-helyettese az MTI-nek úgy fogalmazott: a fiatalok, akik az országos döntőbe bekerültek, olyan elméleti és gyakorlati tudással rendelkeznek, amelynek segítségével valós katasztrófahelyzetben is megfelelően tudnak majd viselkedni, képesek lesznek irányítani társaikat.

Az OKF hatósági főigazgató-helyettese megemlítette, hogy a versenysorozat immár 15 éves hagyományra tekinthet vissza, sok olyan fiatallal találkoznak a polgári védelem és a tűzoltóság állományában, akik iskolás korukban részt vettek ezeken a versenyen.

A jövő generációja, az utánpótlás kitermelésére is alkalmasak ezek a versenyek azon túl, hogy a fiatalok az itt megszerzett tudást átadják családjuknak, környezetüknek, így a szélsőséges időjárás mellett a környezetvédelem és az energiatakarékosságra, biztonságra is felhívják a figyelmet - mondta a főigazgató-helyettes.

A dandártábornok külön köszönetet mondott a pedagógusoknak, akik sokszor tanórán kívül, saját szabadidejüket áldozzák az ügynek. Megjegyezte, a csillebérci versenyben óriási munka van, az előválogatókon az ország iskoláiban mintegy 6-8 ezer tanuló vett részt, és csak a legjobb 160 juthatott a döntőbe.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását