2024. május 9. - Gergely

Két plusz magyar kvóta

A budapesti öttusa-világbajnokságon elért eredményével Gyenesei Leila és Fülep Sándor kvótát szerzett a pekingi olimpiára.
2008. június 1. vasárnap 23:10 - Hírextra

Joel Bouzou, a nemzetközi szövetség főtitkára - korábbi világbajnok - a hagyományos férfiverseny után ismertette azok névsorát, akiket elvileg nevezni lehet a nyári játékokra. Eszerint a magyarok öt férfi és két női kvalifikációval rendelkeznek. Horváth Viktor, Balogh Gábor, Tibolya Péter és Németh Róbert, valamint Vörös Zsuzsanna már korábban kiharcolta az ötkarikás szereplés elvi lehetőségét, hozzájuk csatlakozott most Gyenesei és Fülep.

Előbbi hatodik, utóbbi hetedik lett, ezzel a világranglistán olyan pozícióba kerültek, hogy nevezhetőkké váltak. Gyenesei meglepetésre harcolta ki az ötkarikás szereplés lehetőségét, a vb előtt ugyanis Máthé Vivien és Tóth Adrienn is előrébb állt a ranglistán.

Egy-egy országból nemenként csak két versenyző indulhat Pekingben, a nemzeti szövetségeknek június 15-ig kell közölniük a nemzetközi szövetséggel a választásukat. Az olimpiai mezőny július 21-én válik véglegessé.

Ami a magyarokat illeti, Bouzou bejelentése alapján a nőknél nincs min tanakodni, a férfiaknál ugyanakkor nagy a merítés.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását