2024. április 28. - Valéria

Negyven pótelőadás a Filmszemlén

Véget ért a játékfilmek veresenye a 38. Magyar Filmszemlén, ahol vasárnap estig 38 ezer jegyet adtak el az Uránia Nemzeti Filmszínház és a Palace Mammut pénztáraiban - tájékoztatta a szemle sajtóirodája az MTI-t.
2007. február 6. kedd 07:58 - Hírextra
A hétfői közlés szerint eddig összesen 40 pótelőadást tűztek ki, többek között a Lora, az Ópium, az Ede megevé ebédem, a Budakeszi srácok, valamint a Hasutasok című alkotásokra.
 
A szemle január 31-én kezdődött, az első két napon a dokumentumfilmek versenyét tartották, csütörtöktől a kísérleti és kisjátékfilmekkel, valamint a játékfilmekkel folytatódott a program, amelyen versenyen kívüli vetítések is szerepelnek.
 
A versenyben lévő nagyjátékfilmekre kedden délig lehet szavazni az interneten. A legjobb játékfilm rendezőjének a TV2 25 millió forintos pénzdíjat ajánlott fel, a következő, a kereskedelmi csatornával koprodukcióban megvalósítandó filmtervéhez.
 
A versenyprogramban 17 játékfilm, 39 dokumentumfilm, 30 kísérleti- és kisjátékfilm, valamint 9 tudományos-ismeretterjesztő film szerepel. A filmes esemény kedd este a díjkiosztóval ér véget; a rendezvények helyszíne a Jövő Háza, a Palace Mammut, és az Uránia Nemzeti Filmszínház.
 
 
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását