2024. április 20. - Tivadar

Három roma a Magyar Gárdában

Három roma felvételét kérte a Magyar Gárdába a Békés megyei Okányról - olvasható a Békés megyei Online (BEOL) internetes hírportálon.
2008. június 1. vasárnap 11:35 - Hírextra

A Keresztesi Zoltán és fia, valamint annak barátja még pénteken kérte felvételét, miután a Jobbik Magyarországért Mozgalom Árpád-sávos zászlót adott át az okányi polgármesternek, illetve a Magyar Gárda tagtoborzót tartott a Békés megyei községben.

A hírportálnak nyilatkozó Keresztesi Zoltán szerint "rémhírterjesztés a szervezettel kapcsolatban rasszizmust emlegetni".

"Húsz éve tisztességgel a MÁV-nál dolgozom váltókezelőként, cigány származású magyar állampolgár vagyok. Szabad akaratomból, saját elhatározásomból kértem fiammal és annak barátjával együtt a felvételemet a Magyar Gárdába" - mondta.

Tóth Zoltán, a gárda megyei kapitánya kifejtette: regisztrálták Keresztesiék tagfelvételi kérelmét is, mostantól valamennyi rendezvényükre meghívják őket. Avatás vélhetően októberben lesz, ám azelőtt a várományosokkal többször elbeszélgetnek, megismerkednek - mondta a megyei kapitány.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását