2023. december 11. - Árpád

Rendőri vizsgálat a debreceni futballszurkolók miatt

Soron kívüli vizsgálatot rendelt el a debreceni Oláh Gábor utcai stadionban megrendezett szombati DVSC-TEVA - Újpest FC futballmérkőzés első 15 percében megtartott „Csend” demonstráció miatt a Debreceni Rendőrkapitányság vezetője - közölte a
2008. május 31. szombat 08:18 - Hírextra
Az ORFK honlapján közzétett közleményben az olvasható, hogy a tiltakozó szurkolók szerint a szerdai Budapest Honvéd - DVSC-TEVA labdarúgó-mérkőzésről hazautazó szurkolók egyike a vonaton „rendőri túlkapás” áldozata lett. A közlemény kitér arra is, hogy a vizsgálat lezárása után dönt a rendőrkapitány a további szükséges intézkedések megtételéről.

A debreceni B-közép szurkolói negyedórás "sztrájkot" tartottak a mérkőzés elején. A csendben maradó szurkolók az első negyedórában nem nézték a meccset, hanem hátat fordítottak a pályának, kezüket a tarkójukon összefonva. Egy óriási molinóra pedig azt festették fel, hogy "15 perc csend a rendőri brutalitás ellen".

A rendőrség a meccs előtt egy másik ügyben is eljárást indított, péntek éjjel és szombat délelőtt ugyanis a debreceni stadion keleti szektorának székeit, valamint az illemhelyiség külső oldalait összefirkálták festékszóróval.

A rendőrség ugyancsak interneten közzétett közleménye szerint obszcén feliratot írtak a keleti szektor székeire. A széksorok között fehér festékszóró flakonokra illeszkedő kupakokat találtak, ezekről ujjnyomokat rögzítettek. A szektor alatti füves területen pedig a két flakont is megtalálták.

A szektor alatt lévő illemhely falaira fekete festékkel "a rendőrséget negatívan illető feliratokat írtak, melyeket A.C.A.B. aláírással láttak el" fújtak - közölte a rendőrség.

A szervezőbizottság a mérkőzés kezdetére a székekre írt feliratot eltávolította, az illemhely falán éktelenkedő felirat azonban csak átfestéssel távolítható el. A rongálók mintegy 35 ezer forint kárt okoztak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását