2024. május 8. - Mihály

Gyenesei: Nagycsécs, embervadászat az életünkben

Olyan embereket ért támadás Nagycsécsen, akiknek a napi megélhetés is komoly kihívást jelentett - mondta Gyenesi István önkormányzati és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen, ahol hétfőre virradóra két romát l
2008. november 6. csütörtök 17:05 - Hírextra
Bár a nyomozás még nem fejeződött be, így az elkövetők indítéka sem ismert, de tény, hogy az "embervadászat bevonult az életünkbe" - fogalmazott a szaktárca vezetője.

Elmondta: bár Nagycsécs lakóinak harmada cigány, rajtuk kívül azonban több család is nehéz helyzetben van, ezért "együtt kell kezelni mindannyiuk problémáját", nem lehet a sorsukat különválasztani.

Gyenesei István azt mondta: bízik abban, hogy nem etnikai támadás, "nem a roma lakosság elleni cselekedet" történt Nagycsécsen, ugyanakkor a háttérben "valahol ott van a rasszizmus is".
A parlament által elfogadott roma stratégiai programnak éppen ezért van különleges jelentősége - tette hozzá.
A szaktárca vezetője szólt arról is, hogy a nehéz helyzetben lévő településnek a tárca keretéből a közelmúltban hétmillió forintot utalt át az önkormányzati alapból. Ebből különben mintegy ezer magyarországi település is részesült, összesen 6,5 milliárd forinttal.

Gyenesei István azt is közölte: a tárca hozzájárul a temetési költségekhez.Hétfőre virradóra a Borsod megyei Nagycsécsen, a Dózsa utcában Molotov-koktélt dobtak és rálőttek két házra, a támadásban egy 43 éves férfi és egy 40 éves nő életét vesztette.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását