2024. április 29. - Péter

Az I. kerületnek kellenek a gyermekkorház ágyai

Az I. kerületi képviselő-testület a fővárosi önkormányzathoz és az egészségügyi miniszterhez fordult azzal, hogy a Budai Gyermekkórház kapja vissza aktív (gyógyító) ágyait - a döntést tartalmazó felterjesztésről pénteken tájékoztatta a polgármesteri kabin
2008. május 30. péntek 17:33 - Hírextra
Mint írják, azt szeretnék, hogy "az intézmény kapja vissza az aktív ágyakat, amelyeket tavaly az egészségügy átalakítása során a kormány egyetlen tollvonással, és minden szakmai indok nélkül megszüntetett."

Az önkormányzat reméli, hogy Székely Tamás egészségügyi miniszter felelősséget érez a gyermekegészségügy iránt, és a Budai Gyermekkórház aktív ágyainak visszaállításával megoldja azt az áldatlan állapotot, amely kialakult a budai gyermekegészségügyben - fogalmaz a kommüniké.

A kormány tavalyi döntésének értelmében megszüntette a Budai Gyermekkórház aktív ágyait, az intézmény a budai kerületek és a budai agglomeráció egyetlen gyermekkórháza volt. Korábban már a képviselő-testület tett azért lépéseket, hogy az intézmény visszakapja aktív kapacitásait és legyen súlyponti kórház, azonban erre a megkeresésre nem érkezett választ - írták.

A Budai Gyermekkórház jelenleg száz krónikus ággyal működik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását