2024. április 24. - György

A képviselők lakjanak saját körzetükben

Az Országgyűlésben és az önkormányzatokban a területi érdekek védelmére megválasztott egyéni képviselőknek és polgármestereknek elő kellene írni, hogy abban a térségben lakjanak, ahol indultak, illetve indulnak, mivel így érzékelhetnék, miként érintik vál
2008. május 30. péntek 16:25 - Hírextra
A Nyugdíjasok Pártja utódaként tavaly létrejött egyesület ülésén többen arról is beszéltek, hogy a parlament létszámát csökkentsék a jelenlegi 386-ról; véleményük szerint elég lenne egy 120-150 tagú törvényhozás.

Az egyesület javaslatai között szerepel az is, hogy a szakmai szempontok érvényesítésére az Országgyűlést ki kellene egészíteni olyan "második tagozattal", gyakorlatilag alsóházzal, amely a kamarák, az Akadémia, az egyetemek és más szakmai szervezetek képviselőiből állna. Ez a grémium érdemben foglalkozna a törvényjavaslatokkal, mielőtt elfogadják a jogszabályokat.

Az ülésen Michaletzky Vilmos elnök azt mondta, hogy Orbán Viktor Fidesz-elnök azon elképzelése, miszerint 10 év alatt egymillió munkahelyet teremtenének, nem megalapozott. Többen közölték, jelenleg is szűnnek meg vállalatok, ezért nem látják, hol és hogyan hoznának létre új munkahelyeket.

Szó esett arról, hogy a segélyezés és a közmunka jelenlegi rendszerén változtatni kellene. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei monoki önkormányzat kezdeményezését, miszerint a segélyek kifizetését közmunka elvégzéséhez kötik, "látszattevékenységnek" nevezte több felszólaló.

E helyett az egyesület azt javasolja, hogy az országban lévő parlagon fekvő területek megművelésére irányítsák át a közmunkát. A megművelt területeken termelt élelmiszerekből a közmunkások is részesülhetnének.

Ennek támogatására felkérték a Nagycsaládosok Országos Egyesületét, amelynek jelen lévő képviselője ígéretet tett arra, hogy a szervezet elnöksége elé terjeszti a javaslatot.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását