2024. április 19. - Emma

Nyilakozatháború Békéscsabán

Tóth Károly szocialista politikus szerint Velkey Gábor liberális képviselőnek nincs joga tehetetlennek neveznie a kormányt, miután őt korábban a az MSZP támogatásával választották meg Békéscsaba alpolgármesterének. Tóth Károly erről pénteken beszélt a bék
2008. május 30. péntek 16:26 - Hírextra
Velkey Gábor egy sajtótájékoztatón azt mondta, ennek a tehetetlen kormánynak mennie kell. Az SZDSZ-nek lehet ilyen értékelése, ehhez joguk van. Velkey azonban úgy lehetett alpolgármester Békéscsabán, hogy 2002-ben egy központi koalíciós megállapodás részeként az MSZP felvállalta: a liberális párt színeiben induló polgármestert támogatja önálló jelöltként - fejtette ki Tóth Károly.

A békéscsabai szocialista országgyűlési képviselő hangsúlyozta: Velkey Gábor közvetlen nyertese volt az MSZP-SZDSZ koalíciónak. Hozzátette: közeleg az SZDSZ-ben a tisztújítás, az ügyvivők választása, és Velkey Gábor most a Kóka-pártiak szavazatát is meg akarja nyerni.

Arra kérem Velkey Gábort, hogy az ügyvivői tagság kedvéért ne adja fel elveit. Ne felejtse, hogy Békéscsabán több mint 10 évig volt közös felelősségvállalás az MSZP és az SZDSZ között a városvezetésben - hangsúlyozta Tóth Károly.

Velkey Gábor az MTI megkeresésére a következőket mondta: "nem nyilatkoztam semmilyen médiumnak, az idézett mondat egy SZDSZ-es belső kampánykiadványban szerepelt, melyből Tóth Károly tudatosan, félreérthető módon ragadta ki ezt az elemet".

"Nem a múltról, hanem egy esetleges jövőről mondtam szó szerint a következőket: változásra kell kényszerítenünk a kormányt, amit tartalmában és vezetésében is meg kell újítani, vissza kell állítani a közösen elfogadható, mérsékeltebb és végrehajtható gazdasági növekedésre koncentráló reformok útjára. Mellesleg ez az egyetlen olyan forgatókönyv, amelyet nem Orbán Viktor írt. Ha pedig ez nem megy, tudatosan és vállaltan az ország érdekében meg kell buktatnunk a tehetetlen kormányt" - közölte Velkey Gábor.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását