2024. április 28. - Valéria

Tanúkat hallgattak meg az olaszliszkai envberölés ügyében

Tanúk meghallgatásával folytatódott a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Olaszliszkán 2006. október közepén történt emberölés tárgyalása szerdán Miskolcon, a megyei bíróságon.
2008. május 29. csütörtök 07:48 - Hírextra
A különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével részben társtettesként, részben felbujtóként nyolc embert vádolnak.

A tanúk nagy része azt vallotta, nem látott semmit a tragédiából és azt sem tudja, kik vettek részt benne. Egyikük azonban úgy nyilatkozott, hogy látta a balesetet. Mint mondta, a 11 éves olaszliszkai kislány figyelmetlen volt, a kocsi elé szaladt, amely elsodorta őt. Ezt követően támadtak a jármű vezetőjére. A történtek után pedig az elsőrendű vádlott azt kiabálta, ha kell, száz embert is megölök.
A tárgyaláson az elsőrendű vádlott tagadta az említett kijelentést.

A büntetőper a tervek szerint a jövő hét elején folytatódik - mondta Szabó József, a megyei bíróság szóvivője, hozzátéve, hogy további tanúkat hallgatnak meg.

Szögi Lajos tiszavasvári tanárt a gyermekei szeme láttára verték agyon a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen 2006. október 15-én. A tragédia előzménye az volt, hogy a férfi gépkocsijával elsodort egy út mellett haladó kislányt, aki a vízelvezető árokba esett, de sérülést nem szenvedett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását