2024. április 30. - Katalin, Kitti

Lékó Péter-Magnus Carlsen döntetlen

A Miskolci Nemzeti Színházban szerdán délután megkezdődött a Lékó Péter-Magnus Carlsen nyolcjátszmás rapid sakk párosmérkőzés, melynek első partija döntetlennel zárult. A hagyományoknak megfelelően az eseményen Káli Sándor, Miskolc polgármestere tette meg
2008. május 29. csütörtök 07:25 - Hírextra
Lékó vezette a világos bábukat és a játszmában a sárkány-védelem került terítékre. A szakkommentátorok szerint ezen a szinten ez meglehetősen ritka. A nagymesterek ellenkező oldalra sáncoltak, s ez éles variációt vetített elő.

A 20. lépésben Lékó d6-on gyalogot nyert, de a norvég aktív ellenjátékba kezdett. Minden azon múlt számára, hogy támadásából mit tud kihozni. Lékó vezércserével egyszerűsített, majd stabilizálta királyállását. Egy-egy bástya "elvérzett", s ez már előrevetítette a döntetlent. Hiába maradt meg Lékó gyalogelőnye, a remit a magyar nagymester ajánlotta, amit Carlsen a 36. lépésben elfogadott.

Az első játszmában:
Lékó Péter-Magnus Carlsen döntetlen
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását