2024. május 21. - Konstantin

Fővárosi Közgyűlés napirendje

Vita nélküli tájékoztató helyett napirendi pontként tárgyal a Fővárosi Közgyűlés a kétnaposra tervezett csütörtök-pénteki ülésének első napján a 4-es metró helyzetéről - erről Bagdy Gábor (KDNP) javaslatára, Demszky Gábor és Horváth Csaba (MSZP) támogatás
2008. május 29. csütörtök 12:30 - Hírextra
A tájékoztató után kerül napirendre Steiner Pál MSZP-frakcióvezető azon indítványa, hogy a közgyűlés nyilatkozatban álljon ki a 4-es metró építése mellett. Az MTI információi szerint e napirend tárgyalásakor Tarlós István Fidesz-frakcióvezető módosítást indítványoz a nyilatkozathoz, de alapvetően támogatni fogják azt.

Tarlós István javaslatát Tüttő Kata és Egerfai József szocialista képviselők támogatásával elfogadva, a közgyűlés a mintegy 90 témát tartalmazó napirendi javaslatának a végéről a sor elejére vette a XII. kerületi Turul-szoborral kapcsolatos két előterjesztést.

A fideszes politikus szerint azért van erre szükség, nehogy megint méltatlan közjáték zavarja meg a közgyűlés munkáját, mint egy hónapja. A közgyűlés április végi ülését a Turul-szobor támogatóinak közbekiabálása miatt berekesztették. Az elmaradt témák átkerültek a közgyűlés májusi ülésére.

A közgyűlés Váci utcai épülete előtt rendőrök és közterület-felügyelők teljesítenek megerősített szolgálatot, nehogy a Turul-szobor támogatói megzavarják a testület munkáját. Az ülésterem bejáratánál a táskák átvizsgálása után léphetnek be az érdeklődők, a teremben civilruhás rendőrök és a városháza biztonsági szolgálatának munkatársai járőröznek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását