2024. április 29. - Péter

Filmekbe illő kapcsolat alig létezik

Mindannyiunknak ismerős: romantikus filmet nézünk a partnerünkkel, és egy könnyed sóhaj kíséretében arra gondolunk, hogy “A mi kapcsolatunk miért nem ilyen?”. A legtöbben ilyenkor rájövünk, hogy az életben egy párkapcsolat sem olyan, mint a fi
2008. május 29. csütörtök 19:48 - Hírextra
A probléma az, hogyha összehasonlítod a te igazi, valós párkapcsolatodat a filmen, vagy a moziban látottakkal, az állandó elégedetlenséget és csalódottságot vált ki belőled. Valójában, a válások magas száma miatt egy nagy adag szemrehányás illeti meg a TV, illetve Hollywood producereit. Hogy miért?

Azért, mert a TV-ben látott kapcsolatok legnagyobb része tündérmesébe illő monogámia modellen alapszik. Ha egy pár mégis harcol egymással, biztosra vehetjük, hogy a félórás epizódon belül minden problémájuk megoldódik. A való életben azonban nem látsz olyan párt, akik hónapokig azon igyekeznek, hogy megoldást találjanak. A filmben nincsenek unalmas részek, mert vajon ki szeretné azokat nézni?

A szappanoperákból és a filmekből kivágják az effajta részeket, mert unalmasak – ha kapcsolatunknak vannak unalmas pontjai, hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy egy unalmas kapcsolatban élünk. Pedig nem unalmas, csak normális a párkapcsolatunk! Egy “tökéletes” kapcsolatnak vannak unalmas periódusai is. Sőt, az lenne a furcsa, ha ez nem így lenne!

Ami a TV-ből kimarad az az, hogy egy kapcsolatban egyszer fent, másszor lent van az ember. Egy több, mint 10 éves házasságban az első két évben imádod a párodat, a harmadikban neheztelsz rá, amiért túl keményen dolgozik, az ötödik évben gyereketek születik, ezért az elkövetkező két évben valószínűleg nem szexeltek, de a nyolcéves évfordulótokon, amikor egymásra néztek, azt gondoljátok: “Istenem, mi mindenen mentünk keresztül, és mégis milyen jól meg vagyunk”, és újra olyan szerelmesek vagytok egymásba, mint az első időkben voltatok.

Szeretném, ha valaki egyszer azt mesélné nekem, hogy kiszeretett a partneréből, majd mégis újra szerelembe estek egymással. De a TV-ben és a mozikban ilyennel nem találkozhatunk, az emberek szakítanak, amikor a kapcsolatuk mélypontra érkezik, és meg sem próbálják helyrehozni a dolgokat.

A szex a TV-ben és Hollywoodban tévesen van ábrázolva. Senki sem használ óvszert, senki sem kap el szexuális úton terjedő betegséget, és így tovább. De mindenkinek egyszerre van orgazmusa. Ellentétben a közvéleménnyel – ami szerint mindez teljesen hétköznapi – ez rendkívül ritka.

Aztán, ott van az az elbűvölő főszereplő, aki után titokban epekedünk, és azt kívánjuk, hogy a partnerünk csak egy kicsit hasonlítson rá. Utálom hangsúlyozni a nyilvánvalót, de az ember, akire gondolsz, akibe szerelmes vagy, az csak egy kép, egy “gyárilag” megcsinált kép, akit szándékosan ilyenre alkottak meg. Az ügynökök egy bizonyos típust akarnak látni, így ennek a bizonyos típusnak megfelelően viselkednek a színészek. Emiatt olyan népszerűek a romantikus történetek – hallhatunk olyan emberekről, akik olyan dolgokról fantáziálnak, aminek semmi köze a valósághoz. Szörnyű nagy csalódás, igen. De emlékezzünk arra, hogy senki sem tökéletes, és ebben a tekintetben végül is a valós életben a partnered sem olyan rossz!
Forrás: netbulvar.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását