2024. március 19. - József, Bánk

Gyakori sminkhibák, amelyek elrontják a természetes hatást

A természetes hatású smink igazán szép, hétköznapokra tökéletesen megfelelő viselet, mely nem vonja el a figyelmet a lényegről, ugyanakkor diszkréten hangsúlyozhatjuk vele arcunk előnyös adottságait.
2022. január 14. péntek 10:27 - HírExtra

A sminkelés során könnyű elkövetni olyan hibákat, amelyek miatt a végeredmény korántsem lesz olyan természetes, mint amit szeretnénk. Hogy ez ne fordulhasson elő veled, olvasd el cikkünket, melyben a leggyakoribb hibákat mutatjuk be!

Nem készíted elő az arcbőrt

A tartós és szép, természetes hatású smink feltétele a megfelelően ápolt és előkészített arcbőr. Azért, hogy ezt biztosítsd, nem szabad megfeledkezned a bőr hidratálásáról, valamint a primerről sem, mely a smink alapjául fog szolgálni.

Túl sok matt terméket használsz

Ha zsírosabb, olajosabb a bőröd, akkor a púder, akár még jó megoldás is lehet, azonban, ha túl sok matt terméket használsz, a hatás természetellenes lesz és a bőröd is öregebbnek látszik majd. Azért, hogy ezt elkerüld, érdemes matt alapozó helyett, fényesebb hatású, hidratáló alapozót használnod.

Jó megoldást jelentenek a BB krémek és a színezett hidratálókrémek is, a púdert csak a problémás helyeken alkalmazd. Porállagú pirosító és bronzosító helyett szintén érdemes krémállagú terméket választanod, mely garantálja a természetes, üde hatást– írja a 30felett.hu magazin.

Túlságosan hangsúlyos szemsminket készítesz

Már-már közhely, de igaz, hogy a szem a lélek tükre, így nem véletlenül próbáljuk a sminkelés során is a szemeinket hangsúlyozni. Gyönyörű hatást érhetsz el egy erősebb szemsminkkel is, azonban, ha a természetességre törekszel, akkor érdemes lágyabb árnyalatokban gondolkodnod. Ha szeretnéd a szemeidet kontúrozni, ehhez is inkább barnás árnyalatokat válassz. 

Túl sok szempillaspirált használsz

Ha elkészültél a tökéletes és egyben természetes hatású szemsminkkel, befejezésként jöhet a szempillaspirál. Egy jó minőségű szempillaspirál segítségével úgy hangsúlyozhatod ki a pilláid, hogy közben a hatás is természetes marad. Ehhez érdemes szempilla hosszító spirált használni, vastagító szempillaspirál helyett.

Nem használsz pirosítót

Az elmúlt néhány évben ismét egyre népszerűbbé vált a pirosító, melyet rengetegféle árnyalatban megtalálsz a drogériák polcain. A természetes hatású smink sem nélkülözheti a pirosítót, mely megfiatalítja, üdébbé és bájosabbá változtatja az arcot. A természetes hatás érdekében fontos, hogy a bőrszínedhez tökéletesen passzoló pirosítót válassz!

Írásunk a Bezs.hu magazin közreműködésével készült.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását