2024. május 2. - Zsigmond

Évente 150 csecsemőgyilkosság

Magyarországon tíz éve 22 helyen működnek a kórházak előtt babamentő inkubátorok, ennek ellenére van olyan megyeszékhely ahol még egyszer sem használták. Az elmúlt hét csecsemőgyilkossági mérlege egy gyilkosságot és egy gyilkossági kísérletet mutat, évent
2008. május 29. csütörtök 19:12 - Hírextra
A babamentő gépekben az anyák névtelenül helyezhetnék el gyereküket. A szegedi inkubátort fenntartják, de 8 év alatt egyszer sem használták.

"Ha véletlen itt a klinika előtt helyezne el valaki egy újszülöttet vagy csecsemőt, az ember azt mondaná, hogy nem tett meg mindent. Így legalább a lelkiismeretünk nyugodt" - mondta Dr. Orvos Hajnalka az újszülött osztály vezetője.

22 helyen működik babamentő, Budapesten azonban nem, mert megszűnt. A legtöbb helyen eddig egyszer sem tettek babákat az inkubátorba, pedig már 5-10 éve kihelyezték a gépeket.

Kecskeméten sem használják a babamentőt, holott 4 gyermekgyilkosság is volt, mióta üzemel az inkubátor. Legutóbb egy hete egy fiatal anya otthon szülte meg gyerekét, és a kerti Wc-be dobta.

"5-10 percig lehet titkolni, hogy egy csecsemő születik egy családban, mert ugye az elkezd sírni, ezt azután nem lehet elnyomni semmivel" - mondta Vetró Ágnes pszichiáter.

Becslések szerint évente 150-nél is több csecsemőt ölnek meg szülés után, ezeknek csak az ötödéről tudunk.

Ha az anya úgy dönt, hogy nem akarja megtartani a gyerekét, akkor mindenféle következmény nélkül elhelyezheti el újszülöttjét az inkubátorban, így a gyerek megmenekül, és később örökbe adják.
Forrás: hirado.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását