2024. május 2. - Zsigmond

Érvénytelen a kazinbarcikai pályázat

A kazincbarcikai városi kórház működtetésének bérbeadására kiírt pályázat eredménytelenné nyilvánítását javasolja a bíráló munkacsoport - jelentette be csütörtöki sajtótájékoztatóján a település szocialista polgármestere.
2008. május 29. csütörtök 17:59 - Hírextra
Szitka Péter polgármester elmondta: az eseti bíráló munkacsoport csütörtöki ülésén jelenlévő képviselők és szakértők egyöntetűen támogatták azon álláspontját, amely szerint a pályázati kiírás eredménytelennek nyilvánítását javasolják majd a testületnek.

Kiemelte: nem hozható felelős döntés, hiszen a pályázat kiírása óta eltelt időszakban tovább nőtt az egészségügyi intézmény adósságállománya, illetve számos, tisztázást igénylő adat és momentum is felvetődött.

Hozzátette, hogy a három szakmai pályázó részéről is megfogalmazódott ez az igény, tehát a pályázatot újra kiírják, ha a városatyák úgy döntenek. A következő testületi ülést június 6-án tartják.

A polgármester hangsúlyozta: a május 18-i népszavazáson nemmel voksoló több mint hatezer városlakó véleményét is figyelembe veszik, aggályaikat meghallgatják és ennek megfelelően dolgozzák ki az új pályázati kiírást. Ezen a területen a további nyíltságot és a megfelelő tájékoztatást tarják az egyik legfontosabb feladatnak. Azt is elmondta, hogy a bíráló munkacsoport meghallgatta a három szakmai pályázót.

Szitka Péter úgy véli, a népszavazást javasló hat képviselő kárt okozott a városnak, mivel ezzel tovább tolódott a kórház ügye, vagyis halogatták a megoldás lehetőségét. Szerinte számos dologban a szavazást megelőzően valótlanságot állítottak, amelyek csak megnehezítették a tisztán látást.

A kazincbarcikai önkormányzat a városi kórház hosszú távú működtetésének bérbeadására tavaly októberben írt ki először nyilvános pályázatot, ennek eredménytelensége miatt november 30-án ismételten megpályáztatta az intézményt. Végül hárman adtak be ajánlatot: a budapesti székhelyű HospInvest Zrt., a Debreceni Egyetem, továbbá a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház, valamint vele közösen a Medcenter Egészségügyi Szolgáltató Kft.

Eredményt nem hirdettek, mert időközben hat önkormányzati képviselő helyi népszavazást kezdeményezett, a képviselő-testület ezt egyhangúlag megszavazta.

A május 18-i ügydöntő népszavazás érvénytelen volt, ugyanis a választók mindössze 29,08 százaléka nyilvánította ki véleményét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását