2024. április 28. - Valéria

Nem módosult a svájci kamat

A svájci Központ Bank (SNB) nem változtatott a kamaton csütörtökön, a szakértők többsége várakozásának megfelelően. A svájci frank három hónapos londoni bankközi kamatlába (LIBOR) 0,25 százalék maradt, 18 hónapja nem változott a kamat.
2010. szeptember 16. csütörtök 15:35 - HírExtra
Pillanatokkal a 14 órakor elhangozott kamatdöntés bejelentése előtt a svájci frank 215,25 forinton, az euró 281,80 fonton állt. Mintegy húsz perccel később a frank 212,71 forintra, az euró 281,47 forintra gyengült. A svájci jegybank arra figyelmeztetett, hogy a lassuló globális gazdasági élénkülés, és az erős svájci frank kockáztatja az ország gazdasági növekedésének erejét.

A svájci frank gyengült a dollárhoz és az euróhoz képest is, amit elsősorban a banknak azzal a bejelentésével hozták összefüggésbe a szakértők, hogy csökkentette idei, és rövid távú inflációs várakozását.

Az idei éves átlagos inflációt 0,9 százalékról 0,7-re, a jövő évit 1,0 százalékról 0,3 százalékra, a 2012. évit 2,2 százalékról 1,2 százalékra változtatta. A svájci központi bank egyidejűleg fölfele módosította a hazai össztermék (GDP) idei növekedésére vonatkozó előrejelzését, azt 2,0 százalék körüliről 2,5 százalék körülire változtatta.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását