2024. április 19. - Emma

Zsongó Lillafüred

Harmincnál is több sportág mutatkozik be a tizedik Zsongó Lillafüred elnevezésű fesztiválon, amelyet kulturális és szabadidős programok sokasága színesít május 31-én és június 1-én. A rendezvény médiatámogatói között az MTI is megtalálható - hangzott el a
2008. május 28. szerda 15:49 - Hírextra
Ismét megpezsdül Lillafüred, újra "felbolydulhat" a közkedvelt, festői szépségű Hámori-tó és környéke, immáron tizedszer rendezzük meg a Zsongó Lillafüred elnevezésű sport-, kulturális- és szabadidő fesztvált - mondta Hubay György, a szervezőbizottság elnöke.

Fedor Vilmos, Miskolc alpolgármestere arról szólt, hogy a Zsongó Lillafüred évtizedes története összefonódott Miskolc sport iránti szeretetével és kötődésével. Legyen szó politikusokról, sportolókról, művészekről, a város polgárairól, a Zsongó mindenkinek egyet jelent: május utolsó hétvégéjének tartalmas programokkal való eltöltését.

Hubay György úgy fogalmazott: a Zsongó Lillafüred kezdetben hétvégi szabadidős programként indult, és olyan sikere volt, hogy tavaly már 10 ezernél is többen látogattak ki a helyszínre, a rendezvény Miskolc elsőszámú tavaszi kulturális és sportrendezvényévé vált tíz év alatt.

A jubileumi fesztivált húsz média, köztük a Magyar Távirati Iroda is támogatja.

Szombaton és vasárnap harmincnál is több sportág profi, amatőr és mozgássérült versenyzői mutatkoznak be. Több tucat kulturális program színesíti a rendezvényt, amelynek védnöke Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását