2024. május 2. - Zsigmond

Természetfilmes nap az Urániában

Az Állati szerelmek című francia természetfilm közelgő premierje kapcsán természetfilmes napot tart hétfőn a budapesti Uránia Nemzeti Filmszínház.
2008. szeptember 6. szombat 12:06 - Hírextra
A programban szerepel Andy Byatt és Alastair Fothergill közös, angol-német koprodukcióban készült munkája, a Kék mélység, amely az óceánok és bennük, valamint partjaiknál virágzó csodálatosan változatos élőlények világába nyújt betekintést. Műsorra tűzik Jacques Perrin Vándormadarak című természetfilmjét is. Az alkotó kamerája a ludakkal, gólyákkal és darumadarakkal együtt repít Észak-Amerikából az Északi-sark felé - közölték a szervezők az MTI-vel.

A természetfilmes napon vetítik Claude Nuridsany és Marie Pérennou Genezis című munkáját, melyben a narrátor, az afrikai griot törzs egy tagja naivságot és bölcsességet ötvözve a mítoszok és a mesék hangján szól a világmindenség és a csillagok születéséről, bolygónk létezésének tűzben fogant kezdeteiről, és a földi élet megjelenéséről.

Az érdeklődők láthatják Luc Jacquet Pingvinek vándorlása című produkcióját, mely az érzelmekben gazdag jellemek különös és látványos sorsát, megjegyzésekkel, humorral ötvözve ábrázolja.

Mark Linfield és Alastair Fothergill filmje, A Föld egy felejthetetlen utazásra invitálja a nézőt az Északi-sarktól indulva a Déli-sark felé, követve a Nap útját és az évszakok változásait. Lenyűgöző képek villannak fel egy téli álmából ébredő jegesmedve családról; elefántokról, akik a sivatagon átkelve, számtalan veszéllyel szembenézve igyekeznek, hogy elérjék az Okavango folyót; és bálnákról, aki bejárják az óceánokat, hogy élelemhez jussanak.

A két év alatt 16 országban forgatott, 80 órányi anyagból összeállított Állati szerelmek, mely szeptember 11-től látható a magyar mozikban, egy csodálatos utazás Földünk rejtett szegleteibe: a természetfilm az állatvilág szerelmi életét tárja fel az udvarlástól egészen a gyermekáldásig.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását