2024. április 30. - Katalin, Kitti

Kémprogramok a BKV számítógépeiben

Öt kémprogramot telepítettek ismeretlenek a BKV informatikai rendszerére, ezzel a behatolók a cég számítógépes rendszerének minden eleméhez hozzáférnek, derült ki a közlekedési vállalatnál elrendelt vizsgálat nyomán - írta a Népszabadság.
2008. május 28. szerda 12:33 - Hírextra
A BKV tegnap ismeretlen tettes ellen tett feljelentést levéltitok, gazdasági titok megsértése, valamint gazdálkodó szervezet vezető állású személyének visszaélése gyanújával - értesült a Népszabadság. Lapunk információját a közlekedési vállalatnál megerősítették. Az illetéktelen behatolók a BKV informatikai hálózatába férkőzve nemcsak a cég szerverén futó levelezéshez és a belső kommunikációhoz férhetnek hozzá, hanem akár a forgalomirányítási rendszerhez is. Mindennek akár nemzetbiztonsági kockázata is lehet, hiszen a NATO-tagállamokban a közösségi közlekedési vállalatok fokozott védelmet élveznek.

A BKV-nál az után rendelték el a vizsgálatot, hogy múlt héten Tarlós István, a Fővárosi Közgyűlés Fidesz-frakciójának vezetője sajtótájékoztatón idézett a Regőczi Miklós BKV- vezérigazgató-helyettes és Horváth Éva, Hagyó Miklós városüzemeltetési főpolgármester-helyettes sajtóreferense közötti e-mail-váltásból. Az egyébként privát címekről küldött elektronikus levelekben arról esik szó, hogy miként lehetne politikai célokra használni egy a Polgárok Házába tervezett közlekedési fórumot. A kémprogramok révén úgy tudtak hozzáférni az említett magánlevelezéshez, hogy a BKV vezérigazgató-helyettese a privát levelezőprogramját vélhetően a céges számítógépén használta. A fővárosi MSZP-SZDSZ- koalíció nehezményezte, hogy Tarlós magánemberek levezését hozta nyilvánosságra, "amelyek vagy lopottak, vagy manipuláltak".

A Fidesz frakcióvezetője a Hírszerzőnek elismerte, hogy a leveleket Vitézy Dávid, a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület szóvivője, a BKV felügyelőbizottságának fideszes delegáltja juttatta el neki, Tarlós szerint azonban nem tekinthetők magánleveleknek az e-mailek, hiszen azokban a csődbe jutott BKV-ról, tehát közügyről van szó. Azt sem firtatta, hogy pártjuk BKV fb-delegáltja miként jutott hozzá a levelekhez. Vitézy egyébként korábban azt állította: a leveleket névtelen BKV-s forrásból kapta, és azokat azért juttatta el Tarlóshoz, mert azokban politikai ügyről esett szó, ő pedig felügyelő-bizottsági tagként nem akar politizálni
Forrás: HavariaPress
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

saxo
2008. május 28. 13:29
Hatalmas izgalom fogott el attől a "kémhistóriától"....
Gyorsan átkergettem én is a gépemen egy spyware keresőt. Nos, én nem öt, hanem egyenesen hat kémprogramot találtam. Csak tudnám, mit keresnek Tarlósék az én gépemen is,!!! A betyárját Tarlóséknak! :))))))

Azt hittem, a hülyeséget nem lehet hatványozni. Ezzel a BKV-s kémprogram bejelentéssel azonban a szoclibeknek sikerült.
Akinek csak halvány fogalma is van a számítástechnikáról, az mind rajtuk röhög....!

Ami pedig a konkrét magyarázatot illeti, miszerint - idézem -:
"A kémprogramok révén úgy tudtak hozzáférni az említett magánlevelezéshez, hogy a BKV vezérigazgató-helyettese a privát levelezőprogramját vélhetően (sic.: "vélhetően" !!) a céges számítógépén használta.", a dilettáns hülyeség non plus ultrája...!


Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását