2024. április 27. - Zita

Hosszú távú távkapcsolat

A karrier bárkit átvihet az ország másik felébe. Jó alaposan végig kell gondolnod a dolgokat, és biztosnak kell lenned abban, hogy készen állsz egy ilyenfajta elkötelezettségre. Ha hajlamos vagy elcsábulni, miközben ő még több száz kilométerrel alrébb ott
2008. május 28. szerda 12:31 - Hírextra
Üljetek le és beszéljétek meg a helyzetet. Az a legjobb, ha kitűztök magatok elé egy határidőt: félév, egy év. Ha működött a közös életetek így is és a kapcsolat nem sínylette meg a különélést, akkor elkezdhettek gondolkodni a folytatáson: újra összejöhettek, hazaköltözhet. Az is előfordulhat, hogy teljesen eltávolodtok egymástól ennyi idő alatt, és akkor itt az ideje a továbblépésnek.

Pontos kommunikáció

Szükséges a minőségi és mennyiségi kommunikáció. Készítsétek fel egymást a változásra verbális olimpiákkal. Heti háromszor négyszer vagy akár minden nap hívjátok fel egymást. Fontos a kölcsönösség, ha mindig csak ő keres téged, előbb utóbb elhanyagoltnak érzi majd magát. Egyoldalúvá válik a kapcsolat és szép lassan egy szakadék fog tátongani köztetek.

Ha az előre megbeszélt időpontban nem tudod felhívni, szólj neki, mint ahogy az üzleti partnereidnek is szólnál.

Megszervezett találkozások

Az együtt töltött idő ilyenkor létfontosságúvá válik. A sok-sok beszélgetéssel töltött óra nem pótolja az érintéseket, illatokat. Egy váratlan látogatás kifejezi számára, hogy még mindig kell neked és nagyon fontos számodra, távolságtól függetlenül.

Ne csak megszokásból látogassátok egymást. Ehelyett, szervezz valami olyat, ami téged tükröz. Ha néhanapján olyan helyre mentek hétvégére, ami távol van mindkettőtök munkahelyétől, újdonságot visztek a kapcsolatotokba. Fontos, hogy ne ragadjatok meg egy szinten.

Bízz benne

Ha életetek nagy részét egymástól távol töltitek természetes, hogy mellette szingli szokásokat is felveszel. Ezzel nincs semmi baj, csak azt ne feledd, hogy a pároddal ugyan ez történik. Hirtelen olyan emberekről hallasz majd történeteket, akikről addig még nem hallottál, nem ismered őket, ráadásul velük többet lesz, mint veled. A szereped pedig egy kicsit megváltozik.

Ha eddig veled tervezte és töltötte ki a szabadidejét, most valaki másé lesz ez a szerep. Ez nem egy személyed ellen mért támadás, így ne féltékenykedj túl sokat. Mutasd ki neki, hogy még mindig törődsz vele és szereted, de nem lehetsz mindig mellette, ha egyszer több száz kilométerrel odébb élsz.

Távszeretet

Mérlegelj, mi a fontos számodra! Ha a családod vagy a párkapcsolatod áll az első helyen, nagyszerű, de akkor a karriered kell feláldoznod. Ha mindketten karrier-centrikusok vagytok, és ha emiatt háttérbe szorítjátok a kapcsolatotok, akkor a távkapcsolat nektek szól. Csak fel kell mérni az előnyeit és hátrányait és el kell döntenetek, hogy mit akartok az élettől.
Forrás: RTL Bulvár
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását