2024. április 24. - György

Elgázolt kislány

Bonyhád polgármestere egyeztető megbeszélést folytatott szerdán a rendőrség, a közútkezelő és a közlekedési hivatal képviselőivel. A keddi tragikus balesetet követően megtartott megbeszélést, amelyről maga Potápi Árpád (Fidesz), a város polgármestere tájé
2008. május 28. szerda 15:52 - Hírextra
Amint azt a távirati iroda is megírta: kedden kora délután a város centrumában a kijelölt gyalogátkelőn egy teherautó elgázolt egy 76 éves asszonyt és négy éves lányunokáját, aki a helyszínen életét vesztette, a nagymamát kórházban ápolják.

"Együttérzésünket fejezzük ki a családnak, osztozva gyászukban" - jelentette ki a polgármester, mielőtt a megbeszélés részleteiről tájékoztatott volna.

A tragikus baleset arra készteti az önkormányzatot, hogy Bonyhád egész területén felülvizsgálja a gyalogos közlekedést - mondta Potápi Árpád, aki annak ellenére is szükségesnek látja ezt a felülvizsgálatot, hogy - mint jelezte - közlekedésszervezési szempontból minden biztonsági feltétel adott volt ahhoz, hogy a keddi baleset elkerülhető legyen: a felfestés, a kitáblázottság rendben volt, s a járdát a zebra két oldaláról biztonsági korlát is védte.

Minden kijelölt átkelőn száz százalékos biztonságot kívánnak teremteni a gyalogosok számára, ha kell fizikai eszközökkel - szintbeli kiemeléssel, forgalomcsillapító küszöbök megépítésével - kényszerítik a járműveket a szabályok betartására, és ehhez az önkormányzat minden anyagi eszközt megad - közölte a polgármester.

Fontosnak tartotta megemlíteni, hogy jelen esetben sem gyorshajtás, sem ittasság nem játszott közre a tragédia bekövetkezésében, "fatális véletlen", illetőleg a "mindkét fél részéről fennálló figyelmetlenség" okozhatta a végzetes balesetet.

A közlekedésrendészet eddigi vizsgálata, valamint a szemtanúk elmondása alapján a teherautó sofőrje megállt a gyalogátkelő előtt, több gyalogost is átengedett a zebrán, majd álló helyzetből elindult, amikor a kislány és nagymamája eléje lépett.

A sajtótájékoztatón elhangzott: naponta 4.400 jármű halad át a városon, s az elmúlt öt évben Bonyhád egész területén mindössze két gyalogos baleset történt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását