2024. május 4. - Mónika, Flórián

Azonosított cserbenhagyók

A rendőrség azonosította annak az autónak a sofőrjét és utasát, amelyik május 5-én elütötte a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. két dolgozóját, a két ember segítségnyújtás nélkül hagyta el a baleset helyszínét - közölte Kónya Zsolt százados sze
2008. május 28. szerda 15:38 - Hírextra
Május 5-én kora délután egy személygépkocsi elütötte a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. két dolgozóját, majd hátulról a kukásautónak ütközött - mondta a balesetről a szegedi rendőrkapitányság közlekedési osztályának vezetője.

Az autó sofőrje és utasa a balesetet követően kipattant a járműből és elfutott a helyszínről. Az egyik szemétszállító munkás súlyosan, a másik könnyebben sérült meg - tudatta a százados.

A rendőrség szag- és ujjnyomokat rögzített a helyszínen, tanúkat hallgatott meg, és sikerült azonosítania a sofőrt, egy 19 esztendős román férfit és az utast, a járművezető anyját. Ellenük segítségnyújtás elmulasztásának bűncselekménye miatt indult eljárás, s a sofőrt közlekedési baleset gondatlan okozásának vétségével is gyanúsítják - közölte Kónya Zsolt.

A százados elmondta, a férfi nem ismeretlen a magyar hatóságok előtt, egy korábban elkövetett rablás miatt 2005-ben tíz esztendőre kiutasították az országból. Álnéven, feltételezhetően hamis iratokkal érkezett vissza Magyarországra. Többször is intézkedtek vele szemben a hatóságok, de csak a nyomozás során derült ki, hogy egy és ugyanazon személyről van szó.

A gyanúsítottak a balesetet követően feltehetően azonnal visszatértek Romániába - tette hozzá.
A magyar rendőrség a nyomozás során már fölvette a kapcsolatot a román hatóságokkal, a gyanúsítottak elfogása érdekében várhatóan kérik a szomszédos ország rendőrségének segítségét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását