2024. március 29. - Auguszta

A weben is nézhető lesz a VB

Elérkezett a várva várt nap. Ma este lesz az MVM Öttusa Világbajnokság megnyitója a Papp László Budapest Sportarénában. A program az első versenynap előestéjén kezdődik. A résztvevők köszöntése, az ünnepi beszéd és a verseny hivatalos megnyitása mellett i
2008. május 28. szerda 15:35 - Malina Adrienn
Elhangzik többek közt Carl Orff Carmina Buranája is. Közreműködik: Cecilia Lloyd – szoprán, Derecskei Zsolt – tenor, Massányi Viktor – bariton, Zuglói Filharmónia – Szent István Király Szimfonikus Zenekar és Oratóriumkórus, valamint a zuglói általános és középiskolák 1000 fős egyesített kórusa is Záborszky Kálmán vezényletével.

A legnagyobb kihívást egyértelműen a 25 méteres mobil medence felépítése és üzembe helyezése jelentette. Felállításra kerülnek a lovas- és futópálya kordonjai, valamint a beengedő kapuk is. Külön helyet biztosítanak az akkreditált fotósoknak, akik így „karnyújtásnyi távolságból” készíthetnek felvételeket. Elkészült a VIP- és Sajtótribün sátorfedése, a mozgáskorlátozott - kerekes székes - szurkolók tribünje, helyére került a VIP-vendégek kamionja, valamint beállították azokat a mobil konténereket is, melyekben az úszásra készülő sportolók öltözhetnek. A Németországból érkezett vadonatúj lovas akadályparkot már pénteken délelőtt felállították, hogy a tatai edzőtáborból hazatérő válogatott öttusázók a verseny helyszínén edzhessenek.

A leadott nevezések alapján 39 ország öttusázói küzdenek majd a helyezésekért. A hagyományos női (78 fő) és férfi (105) verseny első három helyezettje olimpiai kvótához jut, egyben pedig lezárul a kvalifikációs időszak, vagyis a viadal után válik véglegessé a pekingi mezőny.

A szoborparkban - melyben az úszás mellett, a lovaglást és a futást rendezik - a mobillelátókon mintegy kilencezer néző fér el. A szervezők bíznak abban, hogy a hagyományos verseny döntőire, szombatra és vasárnapra meg is telik majd a nézőtér. A versennyel egy időben öttusa-történeti kiállítást tekinthetnek meg az érdeklődők a SYMA-csarnok folyosóin.



A világbajnokságnak mind a hat versenynapját élőben lehet követni a hivatalos honlapon (www.ottusavb.hu). Hat kamera közvetíti folyamatosan a verseny eseményeit, mindenki maga dönthet arról, éppen melyiket nézi nagy méretben. Ilyen webes adásra még nem volt példa. Az élő közvetítést magyar, illetve angol nyelvű szakértő kommentár teszi teljessé minden nap a verseny kezdetétől a végéig. A tervek szerint a versenyszámok és versenynapok legérdekesebb pillanatairól összefoglalók készülnek, elhangoznak az adásban a világbajnokság hőseivel és a régi nagyokkal készült interjúk is. Az észrevételeket a két magyar nyelvű kommentátor: Sárfalvi Péter és Kovács Gergely várja.

A részletes program
Május 28. szerda 19.00 óra Sportaréna
Carl Orff: Carmina Burana
Világslágerek és népzenék - Mericske Zoltán feldolgozásában
Közreműködik: a Szent István Király Zeneiskola Ütőegyüttese
Vezényel: Mericske Zoltán
A résztvevő országok zenés köszöntése
Ünnepi beszéd – a világbajnokság megnyitása
Pálvölgyi Miklós a férfi, és Kulcsár Antal, a női válogatott szövetségi kapitánya szerint versenyzőink felkészülése a terveknek megfelelően haladt. Ezt az elmúlt időszak versenyeredményei is megerősítik, hiszen Madridban és Párizsban is magyar győzelmek születtek Balogh Gábor, Vörös Zsuzsanna és Horváth Viktor jóvoltából.

A Magyar Öttusa Szövetség elnöksége a szakvezetők előterjesztését elfogadva május közepén kialakította a magyar csapat összetételét. A válogatottba a Világkupa-versenyeken nyújtott teljesítményekkel lehetett bekerülni, de a két kapitánynak, Pálvölgyi Miklósnak és Kulcsár Antalnak volt lehetősége szubjektív szempontokat, illetve korábbi eredményeket is figyelembe venni. Eszerint a férfiaknál, Balogh Gábor, Marosi Ádám, Horváth Viktor, illetve Fülep Sándor, a nőknél Vörös Zsuzsanna, Máthé Vivien, Tóth Adrienn, illetve Gyenesei Leila küzdhet az érmekért, és az olimpiai kvótákért.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását