2024. április 30. - Katalin, Kitti

Az első mentőrobogó

Újraélesztő készülékkel is felszerelték Magyarország első mentőrobogóját, amely vasárnaptól áll a mentők rendelkezésére - mondta Siklósi Gábor mentőápoló szerdán Budapesten, a Haller utcai mentőállomáson az MTI-nek.
2008. május 28. szerda 14:48 - Hírextra
A kiemelt mentőautókéhoz hasonló felszereltségű robogó minden újraélesztéshez szükséges eszközzel, valamint gyógyszerekkel, kötszerekkel és törésrögzítőkkel rendelkezik.
A mentőrobogó elsődleges célja, hogy gyors ellátást biztosítson a betegek, sérültek számára. Ezért használata nagy segítséget nyújt a mentőknek, amikor a forgalmi dugók megbénítják Budapest közlekedését - mondta Siklósi Gábor.

A robogó egész Budapest területén riasztható, de elsősorban a körutak környékén lesz rá szükség. A mentőápoló hozzátette: hamar el tudnak látni bármilyen súlyos sérülést, de nem csak életmentésről lehet szó, a beteg rehabilitációja szempontjából sem mindegy, milyen gyorsan látták el.

A motor irányítását és ellenőrzését az Országos Mentőszolgálat végzi. A másfél millió forintos jármű -, amelynek felszerelése további másfél millió forintot tesz ki - üzemeltetője szerint annyira gazdaságos, hogy állami támogatást sem kért fenntartására.

Nyáron a mostanihoz várhatóan még egy robogó csatlakozik, amely a belvárosban fog menteni. Az üzemeltető, a Főnix-Med Zrt. távlati terveiben további járművek megvásárlása is szerepel.
A robogó ötlete egy decemberi eset után vetődött fel, amikor egy kislányhoz motorral mentek ki az életét megmentő mentősök - közölte Siklósi Gábor, aki egyike volt a helyszínre érkezett mentősöknek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását