2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Paul McCartney díszdoktor lett

A Yale Egyetem díszdoktori címet adományozott Sir Paul McCartney-nak, a Beatles együttes egykori tagjának. A patinás elitképző iskola zenei doktorátussal tisztelte meg hétfőn a 65 esztendős brit rockzenész, akinek muzsikáján egész generáció cseperedett.
2008. május 27. kedd 07:53 - Hírextra
Az egyetem más kiválóságokat is díszdoktorrá avatott: többek között Carla Hills korábbi amerikai kereskedelmi képviselőt, Martin Rees csillagászt, Caesar Pelli építészt és John Lawrence Ashbery költőt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Don Caló
2008. június 4. 09:44
+
"Bono is doktori címet kapott
[2008.05.29.] - ZeneFórum

Paul McCartney után egy másik egyetemen a U2 frontemberét, Bono-t is tiszteletbeli doktorrá avatták. Az énekest a japán Keio University tüntette ki az elismeréssel a héten.


A Jog doktora címmel lett gazdagabb a zenész, aki az afrikai szegénység, valamint az AIDS elleni küzdelméért kapta a megtisztelő elismerést az egyetemtől. Bono maga is részt vett a ceremónián, melyet május 27-én tartottak Japánban. A híresség egyúttal egy beszédet is intézett a diákoknak, melyben a közelgő, júliusi G8-as találkozóra hívta fel a figyelmet. Arra kérte az egybegyűlteket, hogy Japán ne ignorálja Afrikát az esemény során. A beszámolók alapján a diákok hatalmas tapssal fogadták Bono felszólalását. A U2 frontembere amúgy a tokioi International Conference on African Development nevezetű konferencián tartózkodik épp. Nemrég egy másik zenész is tiszteletbeli doktori címet kapott: az egykori Beatle-t, Paul McCartney-t az amerikai Yale egyetem nevezte ki A zene doktorának."
Don Caló
2008. június 4. 09:35

Kommentek

*
2008.06.04 09:23:51 Don Calo'

Tudom! "Csé" is beolvasta a "Sztárfigyelő" pletyó & mJÚzik rovatában... ;-P
(2008.06.03. 18 20 ó. - csak nálam áramkimaradások voltak éppen akkor és nem tuTTam írni hozzá...) ;-P

Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását