2024. április 20. - Tivadar

Elfogadják a korrupciót a leendő jogászok

Kész tudatosan vagy tájékozatlanságból elfogadni az erkölcsi és etikai normák megsértését, a hivatali hatalommal való visszaélést, az okirat-hamisítást és általában a korrupciót az ukrán joghallgató diákok többsége - derül ki egy felmérés eredményeiből.
2008. május 27. kedd 10:38 - Hírextra

Az ukrajnai jogászhallgatók képzésére vonatkozó vizsgálatot a liga.net internetes ukrán gazdasági hírügynökség végezte. A felmérés adatai szerint a megkérdezett joghallgatók 58 százaléka hajlandó lenne arra, hogy kenőpénzt adjon valamilyen gyakorlati probléma megoldása érdekében. A válaszadó diákoknak csak a 39 százaléka nyilatkozta azt, hogy határozottan elutasítja a korrupciót.

A megkérdezett joghallgatók 65 százaléka a bírói hivatást vélte a legnagyobb presztízsű, 40 százalék pedig a számára leginkább óhajtott jogászi pályának. Második helyre a válaszadók az ügyvédi pályát és a nemzetbiztonsági hivatali szolgálatot, harmadik helyre pedig a közjegyzői foglalkozást helyezték.

A vizsgálatban részt vett hallgatók 40 százaléka volt biztos abban, hogy tanulmányainak befejezése után gyakorló jogászként fog elhelyezkedni, 32 százalék nem tudta biztosan, gyakorolni fogja-e hivatását, míg 28 százalék egyenesen úgy vélte, nem marad meg a jogászi pályán.

A kutatás során Ukrajna különböző felsőoktatási intézményeinek 700 jogászhallgatóját kérdezték meg.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását