2023. február 6. - Dorottya, Dóra

Elcseréli a gombát Budapest és Újbuda

A Móricz Zsigmond körtéren lévő, műemléki védettségű gomba alakú épület elcserélését támogatta a XI. kerülettel egy másik ingatlanra kedden a Főpolgármesteri Kabinet - közölte a városháza kommunikációs igazgatója az MTI-vel.
2008. május 27. kedd 15:09 - Hírextra
Nyáry Krisztián elmondta, hogy az ingatlancserével rendeződhet az épület sorsa, amit a kerület felújítana. Korábban a rendezetlen tulajdoni viszonyok hátráltatták az ingatlan felújítását - tette hozzá.

A kabinet elé benyújtott hivatali javaslat szerint a "gombát" a XI. kerületi Nagyszőlős-Hamzsabégi utcák között található telepre cserélnék, amelyen benzinkút is található. A telep gyakorlatilag két BKV-ingatlan között helyezkedik el, elválasztva azokat egymástól. A hivatali javaslat ezért a fővárosi önkormányzat elsőrendű érdekének tartja, hogy megszerezze ezt a telepet, amelyet azután a BKV tulajdonába apportálnának.

Az ingatlancseréről a végső döntést csütörtökön mondja ki a Fővárosi Közgyűlés. A testület elé benyújtott javaslat rögzíti azt is, hogy a fővárosi önkormányzat vagyonkezelő társaságának értékbecslése alapján a gomba formájú épület forgalmi értéke 63,2 millió forint, a kerületi telepé pedig 62,9 millió forint.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását