2024. május 17. - Paszkál

A tanács felülvizsgáltatná a volumenkorlátot

Felülvizsgálná az egészségügyi szolgáltatók területi ellátási kötelezettségét és az intézmények által sokat kritizált teljesítményvolumen-korlát rendszerét a Nemzeti Egészségügyi Tanács (NET); erről a testület elnöke számolt be a grémium ülése után kedden
2008. május 27. kedd 15:15 - Hírextra
Mint Papp Zoltán kiemelte: a döntéshozóknak soron kívül kell foglalkozniuk a különböző ellátási szintekkel (területi-súlyponti kórházak), pontosan definiálni kell a progresszivitás rendjét, mert a súlyponti kórházaknak kijelölt intézmények nem kapták meg a státussal járó anyagi forrásokat.

A teljesítményvolumen-korlát (tvk) rendszerével kapcsolatban kifejtette: a véleményük az, hogy azt nem kell eltörölni, de mindenképpen felül kell vizsgálni.

Ezeken kívül - mondta - át kell gondolni az egészségügyi szolgáltatók adatszolgáltatását, és az ellenőrzés erősítése szükséges. Mint az elnök kifejtette: a NET véleménye szerint az a szolgáltató, amelyik nem valós adatot jelent az Országos Egészségbiztosítási Pénztárnak (OEP), attól esetleg meg lehetne vonni a gyógyítás jogát.

Döntés született arról is, hogy a NET felkérte az OEP-et, hogy adjon a tanács részére tájékoztatást a jogviszony-ellenőrzés aktuális helyzetéről.

Papp Zoltán továbbá beszámolt arról, hogy az egészségügyi tanács 8-10 pontos állásfoglalást fogalmaz meg következő ülésén a népegészségügyi programok kapcsán.

A NET elnöke elmondta: Székely Tamás egészségügyi miniszter részt vett a tanács keddi ülésén, ahol a tárcavezető beszámolt jövőbeni terveiről. Papp Zoltán fontosnak tartotta a sajtótájékoztatón kihangsúlyozni, hogy a miniszter ígéretet tett arra, hogy a döntéseinél figyelembe veszi a NET véleményét. Az elnök örömét fejezte ki, hogy Székely Tamás kész a párbeszédre.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását