2024. június 11. - Barnabás

A pedagógusok tartanak az új tanévtől

Pedagógusoknak és diákoknak egyaránt bizonytalanságokkal lesz teli az idei tanévkezdés a kötelező óraszám emelkedéséből és a finanszírozási rendszer átalakításából fakadó intézménybezárások és elbocsátások miatt - mondta Kerpen Gábor, a Pedagógusok Demokr
2007. augusztus 24. péntek 11:18 - Hírextra
Számos pedagógus csak a jövő héten tudja meg, hogy a van-e még munkahelye vagy esetleg a felmondási papírját nyomják-e a kezébe - tette hozzá az érdekvédő. Közlése szerint a PDSZ-nek még nincsenek összesített adatai az elbocsátásokról, de a szakszervezet 10 ezerre becsüli a várhatóan megszűnő pedagógus-álláshelyek számát.

Megjegyezte: a bezárások, intézményátadások, több száz iskolát érinthetnek. Kitért arra is, hogy információik szerint több esetben előfordult, hogy a fenntartó valamilyen alapítványnak adta át iskoláját. Ez a közoktatásnak mint alapfeladatnak a privatizációját vetítheti előre, ami nem lehet össztársadalmi érdek - vélte Kerpen Gábor.

Bizonytalanságot hoz a diákoknak is az idei tanévkezdés, hiszen több ezer gyermeknél fordulhat elő, hogy nem korábbi iskolájában, osztályában ül be az iskolapadba és kezdi meg a tanévet és ezt csak szeptember 3-án tudják majd meg - mondta a PDSZ vezetője.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását