2024. április 25. - Márk

Veres János válaszát elutasították

Az Országgyűlés többsége hétfőn leszavazta Veres János pénzügyminiszter egy interpellációra adott válaszát; a kisebbségi kormányzás kezdete, május 1. óta ez volt az első alkalom, hogy nem fogadtak el egy miniszteri választ a parlamentben az interpellációs
2008. május 26. hétfő 16:22 - Hírextra
A KDNP-s Medgyasszay László azt kérdezte, mi a kormány szándéka a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok Kft.-vel.

Medgyasszay László szerint a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok Kft. elveszítette működésének alapjait és botrányok egész sorozata jellemezte. A képviselő úgy vélte, a rossz vagyonkezelői döntések miatt széteshet a ménesbirtok.

Erre válaszolva Veres János pénzügyminiszter azt mondta, a ménesbirtoknak jelentős vesztesége van. A pénzügyminiszter hangsúlyozta, hogy a kabinet az érvényben lévő jogszabályi követelményeknek megfelelően akarja működtetni a társaságot.

Azt szeretnénk, hogy minél hamarabb veszteség nélkül, vagy minimális veszteséggel, eredményesen működő társaság legyen a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok Kft. - tette hozzá Veres János. A miniszter azt is mondta válaszában, a társaság szakmai vezetése "biztosított".

Az interpellációra adott miniszteri választ 181 igen és 184 nem mellett utasították el a képviselők.

Nemmel szavaztak az SZDSZ-, a Fidesz-, a KDNP- és az MDF-frakció tagjai, valamint a két Fideszből kilépett független képviselő. Igennel voksoltak a szocialisták, valamint Gyenesei István önkormányzati miniszter, aki független képviselő.

Tizenhárom képviselő nem szavazott, közülük tizen szocialisták. Gőgös Zoltán (MSZP) jelen volt, de nem szavazott, akárcsak a szintén szocialista Szili Katalin, aki azonban az ülést vezette. Távol maradt a voksolástól az MSZP-ből például Kökény Mihály és Mécs Imre. Szintén jelen volt és nem szavazott Kóka János, az SZDSZ frakcióvezetője.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását