2024. május 2. - Zsigmond

Programokat ajánl az NKA

Már nem csak a lapokban, rádiókban és tévékben találkozhatnak a kultúra iránt érdeklődők a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) programajánlójával, a KincsTár hétfőtől az interneten is elérhető - közölte az MTI-vel az NKA kommunikációs ügynöksége.
2008. május 26. hétfő 20:53 - Hírextra
A hétfőn elindult www.nka-kincstar.hu nem kíván versenyezni a nagy programajánló portálokkal. Kizárólag az NKA által támogatott produkcióknak ad helyet. Kínálata a kultúra minden műfajára kiterjed, a fesztiváloktól kezdve a zenei rendezvényeken át a kiállításokig, könyv és folyóirat-ajánlókig.

Stark Judit, az ügynökség munkatársa elmondta, hogy a KincsTár ajánlóinak elindulása óta, négy év alatt hatalmas információs adatbázis keletkezett, mivel az NKA a pályázók kommunikációjára is teremtett lehetőséget.

Az adatbázisban négy különböző szempont szerint böngészhet a látogató. A még kapható könyvekről, CD-kről, látható filmekről, színházi előadásokról, látogatható kiállításokról az aktualitások között talál hírt az olvasó, az archívumban pedig másfél évre visszamenőleg lehet kutatni a produkciókról, programokról készült fotók, filmes ajánlók között.

A honlapon egész éven át tartó kvízjáték-sorozat indul, amelyen kulturális programokkal kapcsolatos, illetve műveltségi kérdésekre kell helyesen válaszolni. A legaktívabb pontgyűjtők év végén pontjaikat "kulturális meglepetésekre" válthatják.

Az oldal hétről-hétre értékes kutatási anyagokat is közöl a kultúra különböző területein végzett felmérések alapján, és beszámol az NKA életét érintő legfontosabb hírekről is. A honlap szerkesztői időről időre a látogatók véleményét is megkérdezik egy-egy téma kapcsán.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását