2024. április 28. - Valéria

Öttusa start!

A külső helyszíneken az utolsó simításokat végzik, a lövészetnek és a vívásnak otthont adó két teremben pedig kedden-szerdán fejezik be a munkálatokat, így nincs akadálya annak, hogy csütörtökön elkezdődjön a budapesti MVM öttusa-világbajnokság.
2008. május 26. hétfő 14:50 - Hírextra
Mindez a helyszínbejárással egybekötött hétfői sajtótájékoztatón derült ki.

Az év kiemelkedő hazai rendezésű sporteseményén a leadott nevezések alapján 39 ország öttusázói küzdenek majd a helyezésekért a SYMA Sport- és Rendezvényközpontban, illetve a mellette lévő szoborparkban.

A hagyományos női (78 fő) és férfi (105) verseny első három helyezettje olimpiai kvótához jut, egyben pedig lezárul a kvalifikációs időszak, azaz e a viadal után válik véglegessé a pekingi mezőny.

"Amikor februárban itt jártam, azt mondták nekem, lehet, hogy lesz egy meglepetésük a számomra. Mint utóbb kiderült, mobilmedence építésére gondoltak, ami mostanra meg is valósult. Így ez a hely, ahol most állunk, igazi öttusastadionná vált" - fogalmazott Klaus Schormann, a nemzetközi szövetség (UIPM) elnöke a szoborparkba telepített medence partján állva. Az UIPM német elöljárója egyúttal annak a reményének adott hangot, hogy az időjárás éppen olyan kedvező lesz, mint kilenc éve a margitszigeti vb alkalmával - amikor csak a megnyitón esett az eső, egyébként végig sütött a nap -, továbbá sok sikert kívánt a vendéglátóknak. "Tavaly, Berlinben mi öt érmet tudtunk nyerni, kívánom, hogy a magyarok is éljenek a hazai pálya előnyével" - tette hozzá.

Császári Attila, a hazai szövetség elnöke azt mondta, a remek szervezőmunkával célegyenesbe ért a vb, de ahhoz, hogy igazi sikerről lehessen majd beszélni, mostantól már minden érintettnek a versenyhez kötődő feladatokra kell koncentrálni.

A szoborparkban, melyben az úszás mellett, a lovaglást és a futást rendezik, a mobillelátókon mintegy kilencezer néző fér el. A szervezők bíznak abban, hogy a hagyományos verseny döntőire, szombatra és vasárnapra meg is telik majd a nézőtér.

A versennyel egy időben öttusa-történeti kiállítást tekinthetnek meg az érdeklődők a SYMA-csarnok folyosóin, a tárlat megnyitója csütörtökön délben lesz.

A vb-re megjelent Hencsei Pál és Ivanics Tibor könyve a "Magyar öttusázók az olimpiai játékokon" címmel. A sportági összegzések sorozatában ez a hatodik kötet a két szerző tollából.

A pályabejáráson részt vett a teljes magyar csapat.

A vb-t szerdán a Papp László Sportarénában nyitják meg 19 órakor, csütörtökön a női, pénteken a férfi hagyományos verseny selejtezőjét rendezik, szombaton és vasárnap pedig a döntőkre kerül sor. Hétfőn és kedden a váltóversenyeket bonyolítják le. Jegyeket csak szombaton és vasárnap délutánra kell vásárolni, egyébként a belépés ingyenes.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását