2024. május 8. - Mihály

Juhász Ferenc szerint az SZDSZ dönt

Az SZDSZ pillanatnyi érdeke fogja meghatározni a politikai menetrendet, a liberálisokon múlik mikor lesznek a választások - mondta Juhász Ferenc, az MSZP elnökhelyettese a stop.hu internetes portálnak adott, hétfőn megjelent interjújában. A politikus arr
2008. május 26. hétfő 09:07 - Hírextra
"A kisebbségi kormányzás nem más, mint a Szabad Demokraták Szövetségének felruházása azzal a joggal, hogy eldöntse, mikor lesz előrehozott választás. Arról szól a történet, hogy az SZDSZ pillanatnyi érdeke fogja meghatározni a politikai menetrendet. Ha úgy ítélik, hogy készen állnak a választásra, akkor hamar lesz; ha nem, akkor később, vagy csak 2010-ben" - hangsúlyozta Juhász Ferenc.

Az MSZP elnökhelyettese szerint keresni kell a volt koalíciós partnerrel az együttműködés minden lehetőségét, amely biztosítja a kormányzáshoz szükséges támogatást és megteremti a parlamenti többséget. Ennek valószínű ára az SZDSZ politikai igényeinek részbeni kielégítése, olyan programelemek felvállalása, amelyeket az MSZP magától nem kezdeményezne - tette hozzá.

A régi típusú koalíciós együttműködésre azonban aligha van esély - húzta alá.

Juhász Ferenc szerint az ország számára mindenképp az lenne az ideális, hogy a 2010-ig tartó kormányzásban egy olyan politikai programot lehetne megvalósítani, amelyik stabilizálja a gazdaságot, és fokozza a versenyképességet.

Ezt segíthetné egy "kvázi nagykoalíció" is, amely az ellenzéknek is érdeke lenne. Ez azt jelentené, hogy egy-két kérdésekben a Fidesz támogatását is megszerezzék az átalakításokhoz - hangsúlyozta a politikus.

Juhász Ferenc szerint a szociális populista megnyilatkozásokon túl a Fidesznek is el kell gondolkoznia azon, hogy ha kormányra kerülnek, a nehéz helyzetben nekik is számos fájdalmas döntést meg kell hozniuk.

Ugyanakkor az MSZP elnökhelyettese szerint a kisebbségi kormányzás is sikeres lesz.
Juhász Ferenc arról is beszélt, hogy az MSZP-nek nincs szándékában félreállítani Gyurcsány Ferencet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását