2024. április 19. - Emma

Jótékony ünnepi show az Operettben

Jótékonysági előadással ünnepli kedden Peller Károly, a Budapesti Operettszínház egyik vezető szólistája, hogy tíz éve tagja a társulatnak. A művész 29. születésnapján megrendezett est teljes bevételét a gerincbeteg gyerekek gyógyítására fordítják - közöl
2008. május 26. hétfő 23:15 - Hírextra
Ferenczi Orsolya tájékoztatása szerint a műsorban felcsendülnek Peller Károly elmúlt 10 évben játszott szerepeinek legnépszerűbb operett dallamai és musical slágerei, de néhány zenei meglepetésre is számíthat a közönség.

A műsor sztárvendége lesz az együttes örök szubrettje, Oszvald Marika, primadonnája, Kalocsai Zsuzsa, az új generáció szubrettjei, Szendy Szilvi, Kékkovács Mara, Bódi Barbara és még egy Peller a társulatból, Peller Anna. Közreműködik: a Budapesti Operettszínház Balettkara és Zenekara, vezényel: Makláry László.

Peller Károly a Budapesti Operettszínház színészképző stúdiójában végzett 1998-ban, azóta a színház egyik vezető szólistája táncos-komikus szerepkörben. Ma már ő foglalkozik a Budapesti Operettszínház művésziskolája, az Operett Akadémia növendékeivel. Számos rendezés és koreográfusi munka is fűződik a nevéhez, például Dan Goggintól az Apácák, Kálmán Imrétől a Csárdáskirálynő, vagy Szirmai Alberttől a Tündérlaki lányok.

2006-tól vendégszólistaként játszik a bécsi Volksoperben, hiszen szerepei nagy részét németül is játssza. Ő volt világon a legfiatalabb Bóni gróf a Csárdáskirálynőben nemcsak Budapesten, hanem Baden-Badenben valamint a Südwestrundfunk (SWR) televíziós társaság által készített Csárdáskirálynő-feldolgozásban is.

Játszotta a többi között báró Zsupán Kálmánt a Marica grófnőben, Orlovszky herceget a Bőregérben, Raul de Saint Brioche-t, a francia belügyminisztérium helyettes államtitkárát A víg özvegyben, gróf Alsótrécsey Trécsei Mixit a Mágnás Miskában, Barnabyt a Helló, Dollyban, és Ibolya Edét a Csókos asszonyban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását