2024. május 2. - Zsigmond

Új bemutatók Miskolcon

Három új bemutatóra készül a Miskolci Nemzeti Színház, a három darabot jövő év januárjában, illetve februárjában láthatja a közönség - tájékoztatta Balogh Csilla, a teátrum szóvivője az MTI-t csütörtökön. Megkezdte A tizedes meg a többiek, a Nyolc nő és a
2007. december 27. csütörtök 15:03 - Hírextra
A tizedes meg a többiek című komédiát Korognai Károly átdolgozásában és rendezésében láthatja a közönség. A miskolci előadás bőven tartogat meglepetéseket, azon túl is, hogy a színész-rendező gyakorlatilag teljesen átírta Dobozy Imre eredeti művét. A feldolgozásban visszaköszönnek az 1965-ben bemutatott nagysikerű film szövegei is, mint például, az azóta szállóigévé vált mondat: "Az oroszok már a spájzban vannak". A darab bemutató előadása január 18-án este 7 órakor lesz a Nagyszínházban - közölte Balogh Csilla.

Robert Thomas a Nyolc nő című igazi, klasszikus krimijét Balikó Tamás állítja színpadra, a darabot első alkalommal február 8-án láthatja a közönség a Kamaraszínházban.

A 2008-ban 150 éve született Giacomo Pucciniról a szerző egyik halhatatlan művével emlékezik meg a Miskolci Nemzeti Színház: a Pillangókisasszony február 15-én csendül fel a Nagyszínházban. A világ operaszínházainak egyik legnépszerűbb darabját Majoros István rendezi.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását