2024. április 17. - Rudolf

Az MDF Baka ellen van

A Magyar Demokrata Fórum frakciója hétfői ülésén úgy döntött, hogy nem támogatja a Legfelsőbb Bíróság elnökének jelölt Baka Andrást, Péterfalvi Attila és Fülöp Sándor ombudsman-jelöltek megválasztásáról pedig lelkiismeretük szerint szavaznak a frakció tag
2008. május 26. hétfő 13:04 - Hírextra
Baka András emberi tulajdonságait elismerjük, de miután az Országos Igazságszolgáltatási Tanács (OIT) sem támogatta megválasztását, ezért az MDF sem tudja azt támogatni - mondta a politikus.

Sólyom László köztársasági elnök április végén jelölte a Legfelsőbb Bíróság elnökének Baka Andrást, a strasbourgi emberi jogi bíróság volt bíráját.

Herényi Károly közölte: a két ombudsman esetében lelkiismereti szavazás lesz, hiszen olyan jelölteket terjesztett az államfő a pártok elé, akiket már korábban jelölt.

A két ombudsmani poszt december közepe óta betöltetlen, az államfő jelöltjeit eddig háromszor szavazta le a Ház.

Sólyom László május 9-én jelentette be, hogy a posztot korábban is betöltő Péterfalvi Attilát adatvédelmi biztosnak, Fülöp Sándor jogászt pedig a jövő nemzedékek ombudsmanjának jelöli. Mindketten voltak már jelöltek, az államfő azért jelölte őket újra, mert ők kapták a legtöbb voksot a parlamenti szavazáson.

Mind a Legfelsőbb Bíróság elnöke, mind az ombudsmanok megválasztásához kétharmados parlamenti többségre van szükség.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását