2024. április 25. - Márk

Parlament percről percre - május 26.

Gyors ütésváltásokkal indult a május utolsó hetének ülésszaka. Jobbról és balról is repkedtek az elméleti pofonok a széksorok között. A felszólalók harcosan szóltak, a válaszolók keményen válaszoltak, a képviselők pedig igen jól szórakoztak. A ház később
2008. május 26. hétfő 13:06 - Hírextra

18.02

A képviselők megválasztották a televízió kuratóriumok új tagjait, majd az általános vitával folytatódott a munka.

17.49

LEGALÁBB EGY JELÖLT NYERT

A szavazatok összeszámlálása után kihírdették az eredményt:

Áder János alelnök ismertette a végeredményt. 367 szavazólapot felvették. 366-an szavaztak Baka Andrásra 170 igen 191 nem szavazatot kapott. Így őt nem választották meg a Legfelsőbb Bíróság élére.

Péterfalvi Attilára 367 képviselőből 239 igen, 122 nem szvazaot kapott. eredménytelenség miatt nem választották meg újra ombudsmannak.

Fülöp Sándorra 367-ból 302 igen, 59 nem szavazat jutott. Így őt a jövő nemzedékének országgyűlési biztosává választották. A jelölt ezután esküt tett!!

16.55

Sólyom László beszédét követően a képviselők titkos szavazás keretében voksoltak a Legfelsőbb Bíróság elnökének személyére, és a megválasztandó ombudsmanokra.


Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását