2024. május 5. - Györgyi

Átadják a tanulmányt

Várhatóan a hónap végén átadja a magyar szakértői csoport a bősi vízlépcsővitában vele tárgyaló szlovák félnek a szigetközi térség rehabilitációjára vonatkozó tanulmányát - értesült a Népszava.
2008. május 26. hétfő 08:25 - Hírextra

A dokumentumban azoknak a műszaki megoldásoknak a megvalósíthatósági tanulmányai szerepelnek majd, amelyeket megfelelőnek tart a magyar tárgyalócsoport a szigetközi terület vízellátási gondjainak megoldására - olvasható a Népszava hétfői számában.

A napilap rámutat arra, hogy az utóbbi években alig közeledett egymáshoz a két ország küldöttségének az álláspontja. A fő kérdésekben a magyar célkitűzések 2001 óta nem változtak. Magyarország továbbra is az úgynevezett nullszaldós megoldást tartja elfogadhatónak. Ennek lényege az lenne, hogy mindkét ország lemondana az egymással szemben támasztott követeléseiről - emlékeztetett a Népszava.

A magyar álláspont szerint Magyarország nem építene újabb duzzasztót a Dunán, a jogellenesen felépített szlovákiai vízlépcső-létesítmények fennmaradását viszont tudomásul venné - tette hozzá a újságcikk.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását