2024. május 16. - Mózes, Botond

Válaszoljon Draskovics miniszter úr!

Írásban kér részletes szakmai és jogszabályi információkat az igazságügyi és rendészeti minisztertől a miskolci rendőrkapitány ügyének vizsgálatával kapcsolatban a Rendészeti Védegylet (RV) - tájékoztatta Kovács Iván, az érdekvédelmi szervezet szóvivője s
2009. február 1. vasárnap 08:11 - Hírextra
"Az érdekvédelmi szervezet reményét fejezi ki, hogy a Pásztor Albert miskolci városi rendőrkapitánnyal összefüggő IRM-válasz, valamint a vizsgálatot lezáró ORFK-döntés, tisztán rendvédelmi értékek és a hatályos jogszabályok mentén születik meg" - hangsúlyozza Kovács Iván, hozzátéve: az érdekvédelmi szervezet a tagjai által az ügyben feltett kérdéseket is eljuttatja a miniszterhez.

A legnagyobb taglétszámú reprezentatív rendészeti szakszervezet szerint a miskolci eset elbizonytalaníthatja a rendőri állományt, ez pedig veszélyezteti az intézkedések hatékonyságát. A Rendészeti Védegylet közleményében felajánlotta, hogy jogsegélyszolgálatának ügyvédje az áthelyezett miskolci kapitány kérése esetén képviseli az ügyét.

Szombaton további két szakszervezet is tiltakozott Pásztor Albert áthelyezése és az ellene indított vizsgálat ügyében. A Független Rendőr Szakszervezet (FRSZ) felháborítónak tartja a miskolci rendőrkapitány "politikai döntés alapján történt félreállítását". A Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete is tiltakozott a miniszteri döntés és annak főkapitányi elfogadása miatt.

Bencze József ez utóbbira reagálva az MTI-nek azt mondta: a törvény szerint a miniszternek joga van utasítani az országos rendőrfőkapitányt. Ezt az utasítást nem tagadhatja meg. Ez ellen nincs mit tenni - magyarázta a főrendőr.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását