2024. április 24. - György

Sean Penn szembeállítaná az Oscart Cannes-al

Sean Penn szerint a cannes-i fesztiválnak az amerikai Oscar-díjakkal ellentétes szellemben kell működnie. Cannes zsűrielnöke úgy véli, hogy a francia szemlén eredeti, nem szokványos alkotást kell díjazni vasárnap. A 47 éves Penn a Le Monde című francia na
2008. május 25. vasárnap 07:11 - Hírextra
"A legjobb, ha megpróbáljuk függetleníteni magunkat a divat nyomásától, így megtalálhatjuk, mi az, ami megfellebbezhetetlen és örök értéket képvisel" - mondta Penn, Madonna volt férje. Szerinte az Oscar-díjkiosztón a manipulációt és a jó marketinget értékelik. Penn egyébként maga is megkapta a hollywoodi szobrocskát "A titokzatos folyó" című filmben nyújtott alakításáért.

A zsűri további tagjai az olasz színész és rendező, Sergio Castellitto, Natalie Portman színésznő, Alfonso Cuaron mexikói rendező, Apichatpong Weerasethakul thaiföldi filmes, Alexandra Maria Lara német színésznő, Rachid Bouchareb és Marjane Satrapi francia rendezők és Jeanne Balibar francia színésznő. Sean Penn megkérte a zsűri tagjait, hogy ne olvassanak kritikákat a filmekről, hogy azok ne befolyásolhassák véleményüket. Sean Penn sajnálta, hogy a 61. cannes-i filmfesztiválon nem volt több vígjáték. Vasárnap derül ki, hogy a 22 film közül melyiket találta a zsűri a legjobbnak.
Forrás: hirado.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását