2024. május 4. - Mónika, Flórián

Kék tó fesztivál

Az operettkedvelők számára igazi nyári csemegének ígérkezik Szigetszentmiklóson a június 28-án kezdődő kétnapos Kék tó Színházi Fesztivál a helyi szabadidőparkban - közölte a szervező pénteken az MTI-vel.
2008. június 20. péntek 17:37 - Hírextra
Solti Eszter elmondta: a 35 ezer lakosú Pest megyei városnak már tíz éve működik a Szigetszentmiklós Sziget Színház nevű társulása, amely főként zenés darabokat tűz műsorra. Ilyen produkció lesz Kálmán Imre Cirkuszhercegnő című operettje.

A darab két világ, az arisztokrata és a vándorcirkuszos élet találkozásáról és - operettről lévén szó - a szerelemről szól, hol drámai, hol mulatságos jeleneteken keresztül. A legnevesebb szereplő Pintér Tibor, a látványos díszleteket pedig Domján Gábor tervezte.

Másnap az ExperiDance mutatja be Ezeregy év című történelmi tánc-showját, amely Magyarország történetét dolgozza fel a honfoglalástól napjainkig 21 képben, 260 kosztümre, fénytechnikára és fergeteges zenére épülve. A darabot Román Sándor tánctársulata játssza, amelynek tagjai egy speciális stílust alakítottak ki: a hagyományos magyar néptáncot ötvözik a modern táncstílusokkal és show-elemekkel.

Maga a helyszín is érdekes, mert egy hajdani, mára feltöltött tó helyén kialakított szabadidőparkba várják a közönséget, ahol a meglévő színpad mellé ez alkalomra egy tribünt is ácsoltak - jegyezte meg Solti Eszter.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását